*
DNES
Poslední rozhovor Michala Kadlece
včera
Poslední rozhovor Michala Kadlece
včera
TISKOVKA | Patrik Blahút po Slavii
včera
TISKOVKA | Jan Baránek po Slavii
17.05.2024
Rozhovory | Slovácko - Slavia
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 980 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám

Ostrava vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

26.05.2024 od 16:00

Městský stadion Vítkovice

Přihlášeno
45
fanoušků

Co píší o Slovácku?

09.02.2009, pondělí, 15:36
noviny_velky.jpg

Příprava Slovácka? Prozatím "nic moc"

Skalní fanoušci Slovácka po zpackané podzimní části jistě doufají, že jejich "miláčci" předvedou v jarní odvetné části spanilou jízdu přinejhorším někam k pátému místu, realita však může být o trochu jiná. Nasvědčují tomu i výsledky týmu v přípravných zápasech...

Slovácko, které po šestnácti kolech figuruje s bilancí čtyř výher, pěti remíz a hned sedmi porážek až na čtrnácté pozici jen s dvoubodovým náskokem na sestupové pásmo provedlo ještě před startem zimní přípravy rošády v realizačním týmu. Podle předpokladů se z trenérské stolice musel poroučet bývalý trenér slovenského reprezentačního týmu Ladislav Jurkemik a nový ředitel klubu Vladimír Krejčí, který nahradil v čele Slovácka Marcelu Mrázkovou, dosadil na uvolněné místo Josefa Mazuru. Ten si za svého asistenta vybral bývalého ligového hráče Jana Palinka.

Ještě než se mohli trenéři rozkoukat, bylo rozhodnuto o vyřazení Jana Bergera, Martina Psohlavce a Tomáše Inemana z prvoligového A týmu. Rozloučení s dvojici Berger - Psohlavec, jejíž letní příchod do Slovácka vyvolával optimismus, se všeobecně očekával, propuštění Tomáše Inemana, který se v současnosti uchází o angažmá ve Vysočině Jihlava, však lze brát jako překvapivé.

Jako většina druholigových týmů odstartovalo Slovácko zimní přípravu pátého ledna. Trenér Josef Mazura již měl k dispozici zkušeného Michala Kordulu, který se do Česka vrátil ze země našich jižních sousedů, a také Tomáše Kazára ze Sigmy Olomouc. Ačkoliv se tento čtyřiadvacetiletý záložník s týmem připravuje již přes měsíc, o jeho definitivním setrvání v Uherském Hradišti ještě nebylo rozhodnuto, Sigma Olomouc si svého kmenového hráče stále může stáhnout zpět do prvoligového A týmu. Vedení Slovácka si ovšem kromě již zmíněné dvojice brousilo zuby na daleko "tučnější" úlovek - útočníka Petra Švancaru, který by pravděpodobně odstranil hlavní podzimní slabinu týmu - neproduktivní ofenzivní činnost. Zkušený hráč nakonec ale dal přednost angažmá pod žižkovským vysílačem, a tak činovníci klubu museli hledat dále. Jako "spasitel" byl vybrán útočník prvoligového Jablonce Lukáš Fujerík, nepříliš ostřílený hráč ovšem jen s těží může být brán za někoho, kdo sám vytáhne Slovácko ze dna tabulky. Vedení proto trenéru Josefu Mazurovi přivedlo také proslulého střelce branek v posledních minutách zápasů - mladoboleslavského útočníka Radima Holuba, ten však na podzim nastupoval jen za rezervní tým a jeho forma je tak velkým otazníkem.

Další pozornost představenstva klubu byla upřena do zahraničí. Protože příchod ostravského Lukeše nevypadal od začátku příliš realisticky, rozhodlo se vedení klubu angažovat francouzského záložníka Abdelkadera Haniho, který uspěl na týdenních testech. Tím však výčet zimních posil nekončí, ve Slovácku bude na jaře působit také brazilský záložník Cleber. Naopak do B týmu byl přeřazen navrátilec z hostování Petr Kaspřák, dále Ondřej Čtvrtníček, Petr Filipský a Zdeněk Šturma.

Ačkoliv seznam posil je na druholigový klub více než slušný, výsledky týmu v přípravných zápasech jsou doposud rozpačité. Slovácko sice dokráčelo až do semifinále Tipsport ligy - ve třech zápasech v základní skupině navíc dokázalo udržet čisté konto, na druhé straně jediným úspěšným střelcem byl Peter Sládek. Čtvrtfinálový zápas proti Žilině je prozatím jediným utkáním, ve kterém dokázalo Slovácko vstřelit více než dvě branky! V pražském Edenu se již ovšem družině trenéra Mazury nevedlo a po prohře 0:3 s Brnem a 1:4 se Žižkovem skončila na celkovém čtvrtém místě. Další výsledky Slovácka v přípravě ale již tak valné nejdou - remízy s Trenčínem a Zlatými Moravci a víkendová porážka s druholigovou slovenskou Podbrezovou. Slovácko tak z devíti přípravných zápasů vyhrálo jen dva (s Nitrou a Žilinou), čtyři utkání skončily remízou (Petržalka, Inter, Trenčín, Zlaté Moravce) a třikrát odešli hráči Slovácka poraženi (Brno, Žižkov, Podbrezová). Celkové skóre 7:11 také není příliš příznivé.

I když nelze výsledkům přípravným zápasům vzhledem k testování možných posil a začleňování nových hráčů do týmu dávat takovou důležitost, je evidentní, že trenéra Josefa Mazuru čeká do startu jarní části ještě spousta práce...

autor:vfotbal.cz

 

Mladá Fronta Dnes

Mazura: Někteří hráči ukázali, že na základní sestavu nemají

Katastrofální úvod zápasu stojí za porážkou druholigového Slovácka v přípravném utkání se slovenskou Podbrezovou. Slovácko už ve 4. minutě prohrávalo 0:2. Zbytek duelu byl v jeho režii, ale branku vstřelil jen útočník Sládek.

"Soupeř dobře takticky bránil, ale i tak jsme si vytvořili pár šancí. Jenže koncovka je naše slabina," řekl trenér Josef Mazura po porážce 1:2. "Na tréninku se zakončení věnujeme, ale pořád to není ono."

Utkání i tak pro něj splnilo účel. "Někteří hráči mně ukázali, že patří jen do kádru, ne do základní sestavy," zjistil Mazura, který se musel obejít bez řady marodů.

Nejvážnější je zranění utočnika Lukáše Matůše, který byl v sobotu na artroskopii kolena. Mimo hru bude asi čtyři týdny.

"Zranění jsou komplikací, ještě ani jednou jsme nemohli vyzkoušet optimální sestavu," mrzí trenéra, který se o víkendu rozloučil s testovaným brazilským obráncem Ribeirem. "Kádr pro jaro je uzavřeny," informoval Mazura.

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
16.02.2009, pondělí, 23:01 - Upřesnění programu plesu + soutěž o volňásky
16.02.2009, pondělí, 17:02 - Co píší o Slovácku?
16.02.2009, pondělí, 16:01 - Slovácko vyřadilo Lysoňka, nahradil ho Jurkič
13.02.2009, pátek, 12:54 - Dejan Jurkič trénuje se Slováckem
08.02.2009, neděle, 13:58 - Slovácko hostí FC VION Zlaté Moravce + VIDEO!!!
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace