*
včera
Z PLOCHY | Daniel Holzer po zápase v Mladé Boleslavi
14.05.2024
TISKOVKA | Pavel Juroška po zápase v Mladé Boleslavi
14.05.2024
TISKOVKA | Jan Baránek po zápase v Mladé Boleslavi
13.05.2024
Rozhovory | Mladá Boleslav - Slovácko
12.05.2024
Z PLOCHY | Milan Heča po zápase v Plzni
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám

Ostrava vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

26.05.2024 od 16:00

Městský stadion Vítkovice

Přihlášeno
11
fanoušků

Co se píše o Slovácku v dnešních novinách?

11.08.2008, pondělí, 11:59
noviny_velky.jpg

Něčekanou domácí porážku Slovácka od Ústí komentují pondělní noviny jako severočeské prokletí. Se stejným soupeřem už totiž slováčtí fotbalisté prohráli potřetí v řadě. Co dalšího o Slovácku se na stránkách dnešního tisku objevilo?

Dobrý den s Kurýrem
Severočeské prokletí trvá
Druholigoví fotbalisté 1. FC Slovácko si domácí premiéru určitě malovali jinak. Toužili po třech bodech, jenže nemají ani jeden, když stejně jako v Opavě nezvládli závěr a inkasovali jediný gól zápasu. Po dvou kolech se tak „pyšní“ jediným bodem...
Po nadějném výkonu v Opavě se všichni těšili na jasnou výhru, ale od úvodních minut se svěřenci trenéra Jurkemika trápili. Změnit mohla všechno už pátá minuta, ve které se do vyložené šance dostal Matúš, jenže jeho ránu obránci Ústí stačili zblokovat. Pak byla hra spíše vyrovnaná. Domácím nefungovala středová řada a hosté se tak pod velký tlak nedostali. S přehledem přežili i další Matúšův pokus ve 20. minutě, který mířil vysoko nad branku. Na druhé straně se připomněli Bartošovou střelou, která těsně minula pravou tyč. Největší horko bylo před hostujícím Porcalem ve 39. minutě. Mladičký brankář Ústí nejprve vychytal Gondu a vzápětí jen přihlížel dalšímu nepřesnému pokusu Matúše.
Po změně stran se hosté osmělili ještě více. Už po čtyřech minutách pálil Benčík těsně nad. Pak přišla další velká šance Matúše. Do uličky jej poslal Randa, ale domácí spalovač šancí tváří v tvář Porcalovi mířil nad bránu. V 62. minutě střílel po rohovém kopu z hranice šestnáctky nepřesně Gonda, ale domácí se trápili i nadále. V 66. minutě vyšla domácím první kombinační akce. Berger hledal v šestnáctce střídajícího Psohlavce. Brankář Porcal byl ovšem rychlejší. Za chvíli hrozili opět hosté. Rudnickij se prodral po levé straně a křížnou střelou vystrašil Filipka. V závěrečném tlaku pokračovali domácí ve spalování šancí. Nejprve mířil vedle Psohlavec po Kubáňově centru od brankové čáry. Stejný hráč vyhořel v největší šanci utkání, když běžel sám na brankáře. Technická střela mu však nesedla a míč minul bránu. Pravidlo Nedáš-dostaneš hosté využili beze zbytku hned vzápětí. Psohlavec ztratil uprostřed hřiště míč a nikým neatakovaný Volek napřáhl z dvaceti metrů. Míč před Filipkem zaplaval a zapadl do pravého horního rohu jeho brány. Hosté svoje překvapivé vedení už ubránili a v Uherském Hradišti dokázali vyhrát podruhé za sebou.
Autor: Aleš Mazúrek
 
Domácí premiéra se Slovácku nevyvedla. Utkání rozhodl důrazů
Trenér Ústí nad Labem zřejmě zná recept na Slovácko. V loňském roce dokázal jeho tým brankou v poslední minutě v Uh. Hradišti zvítězit a letos tento překvapivý výsledek dokázal navlas zopakovat. Přidat si k tomu může i domácí výhru a komplex Ústí je na světě. „Je to asi nějaká kletba. Na Slovácko máme prostě kliku. Před utkáním jsem měl obavy, které se pak nevyplnily. Předpokládal jsem, že si Slovácko vypracuje větší tlak i více šancí. Když to spočítám na vyložené šance, tak jsme prohráli 2:3, a šance, ze které jsme vstřelili branku, byla dílem odvahy a taky dílem náhody.
Podařilo se nám zahustit střed, ale dovolím si říci, že mně od domácích chybělo více centrů ze strany a více nabíhajících míčů, po kterých by se dostávali do šancí. Dnes se k nám přiklonila Štěstěna,“ liboval si Svatopluk Habanec a srovnal loňské vítězství na Slovácku s tím letošním. „Dnešní vítězství bylo po lepším výkonu. Byli jsme lepší v osobních soubojích, kde bych viděl poměr 60:40 v náš prospěch. Proto jsme měli také více odražených míčů a mohli v klidu držet míč. Minule jsme tady vyhráli s větším štěstím než dnes.“
Domácí kouč Ladislav Jurkemik se na premiéru před svými fanoušky velice těšil. O to větší bylo jeho zklamání nejen z výsledku, ale i z předvedené hry. „Premiéru jsem si samozřejmě představoval docela jinak než prohru 0:1. Musím ale říci, že v dnešní zápase byl soupeř důraznější. Prohrávali jsme mnoho soubojů. Neměli jsme vůbec odražené míče. A když jsme se dostali do šancí, kterých nebylo tolik jako v Opavě, tak jsme je jednoduše nezužitkovali. Především obrana důrazem soupeře znejistěla a začala místo kombinování do stran nakopávat dlouhé míče, které bylo pro vysoké obránce soupeře jednoduché odvracet. Je smutné, že už druhý zápas jsme ztratili v poslední minutě, ale není to kletba, ale musíme hrát do devadesáté páté minuty a být na hru koncentrovaní. Dneska jsme si sice výhru nezasloužili, ale bod ano, a i ten jsme v závěru ztratili,“ smutnil po utkání Jurkemik. Přitom recept na hru zněl docela jinak, než pak hráči předváděli na hřišti. „Chtěli jsme hrát po stranách. Viděl jsem záznam z utkání Bohemky v Ústí a tam si vypracovala šance právě po akcích po krajích hřiště.“
Autor: Aleš Mazúrek
 
STŘÍPKY ZE SPRCH
V sobotním utkání Slovácku přiliš nefungoval střed hřiště. Především Jan Berger v něm byl neviditelný. Druhý středový záložník Tomáš Randa byl cítit více, ale i on byl se svojí premiérou před slováckými fanoušky zklamaný. „Určitě jsem si premiéru představoval jinak. Kluci říkali, že na Ústí se nedaří, a já jsem se o tom přesvědčil. Ovšem když neproměníme takové šance, jaké jsme si vypracovali, tak se nemůžeme divit. Doma musíme hrát kombinačně, což jsme se snažili, ale zhořeli jsme na šance. Z jedné střely pak dostaneme branku, tak to je už smůla.“
Slovácko opravdu trpělo neproměňováním šancí. Nejaktivnějším v této negativní aktivitě byl Lukáš Matůš, který jich spálil několik. „Skutečně jsem jich měl několik. V první půlce jsem zamířil nad, ve druhé jsem šel moc z boku. Bohužel. Kdybych je proměnil, tak je to úplně jinak. V Opavě jsme ztratili vítězství v poslední minutě, doma jsme čekali vítězství, ale nezvládli jsme to. Musíme si to vyříkat a bojovat dál. Doma musíme hrát ještě lépe. Aktivněji, víc dostat soupeře pod tlak.“
Matůšovi úspěšně sekundoval v neproměňování šancí Martin Psohlavec, který přišel na hřiště až po hodině hry. Přesto se dostal v poslední minutě do šance, která mohla rozhodnout. „Chtěl jsem gólmana obstřelit a skočilo mně to nešikovně, takže jsem ani nepřihrál, ani to netrefil, jak jsem chtěl. Vyřešil jsem to špatně, i když na prostřelení gólmana to nebylo, protože jsem šel z úhlu. Proto jsem se jej snažil obstřelit.“
Celý zápas působil jistým dojmem a pak za jeho zády skončil míč z dobrých dvaceti metrů. To brankáři Miroslavu Filipkovi radost pochopitelně neudělalo. Přitom se tak stalo už podruhé za sebou. „Byla to překvapivá střela, ale trefil ji poměrně slušně. Míč ještě trochu zaplaval a už to bylo. V utkání jsem kromě standardek příliš práce neměl, ale na to jsem zvyklý. Hlavně doma. O to víc mě mrzí, že jsme netrefili nějaký gól. Dostat dvě branky v posledních minutách je samozřejmě deprimující. Úplně se od nás odvrátilo fotbalové štěstí.“
Autor: Aleš Mazúrek
 
Mladá fronta DNES
Domácí debut Jurkemikovi nevyšel
Podruhé za sebou vyplenili stadion druholigového Slovácka díky brance v poslední minutě. A domácí kouč Ladislav Jurkemik kvůli nim nebude na první zápas před vlastními fanoušky vzpomínat v dobrém. O kom je řeč? O fotbalistech Ústí nad Labem. Klub z Uherského Hradiště s nimi prohrál potřetí v řadě. A opět gólem v nastaveném čase.
„Asi je to nějaká kletba,“ povzdychl si po domácí porážce 0:1 útočník Lukáš Matůš.
Loni na podzim Ústí v Hradišti vyhrálo 2:1 díky trefě Mahmutoviče z 94. minuty. Bosenský forvard už za ústecký klub nehraje, ale našel zdatného následovníka.
Jmenuje se Zdeněk Volek. Host ze Sparty Praha v sobotu v první nastavené minutě napřáhl a nádhernou střelou z dvaceti metrů zajistil hostům nečekaný bodový import.
„Zkusil jsem to nártem na vzdálenější tyč a spadlo to tam. Tři body jsou super, před zápasem jsme doufali v remízu,“ smál se šťastný střelec.
Volkově brance předcházela chyba domácího Martina Psohlavce, který v půli hřiště ztratil míč. Ústí z brejku trestalo.
„Soupeř mě zatáhl za dres, ztratil jsem stabilitu,“ bránil se útočník, který v létě přišel z Plzně. „Máme smůlu. Jedna střela na bránu a dostaneme gól. To je neuvěřitelné,“ kroutil hlavou.
Jenže ani jeho tým si nevypracoval tolik šancí, jak by se na favorita na postup slušelo.
„Na vyložené gólovky to bylo 3:2 pro soupeře,“ spočítal ústecký trenér Svatopluk Habanec.
Přitom minulý týden v Opavě předvedlo Slovácko parádní výkon. Teď se k němu ani náznakem nepřiblížilo. Proč?
„Těžko se můžeme prosadit, pokud obránci nakopávají vysoké míče na obranu soupeře,“ zlobil se trenér Jurkemik.
Energickému kouči domácí premiéra nevyšla. „Představoval jsem si ji úplně jinak,“ mračil se. U svých svěřenců postrádal větší důraz a aktivitu v křídelních prostorech.
„Od domácích jsem čekal větší tlak,“ přiznal také Habanec, jehož tým odčinil porážku v úvodním kole od Bohemians 1905.
Zato Slovácko výpadek v Opavě nenapravilo. Opět inkasovalo v nastaveném čase. Minule ztratilo zaslouženou výhru, teď přišlo i o bod.
„Aspoň remízu jsme si zasloužili. Ale musíme hrát až do konce zápasu. Asi nám chybí větší koncentrace,“ podotkl Jurkemik. I proto chystá pro příští zápas v Jihlavě změny.
Autor: Petr Skácel
 
Slovácký deník
Ústecké prokletí pokračuje
Chcete znát odpověď na otázku, který je neoblíbený celek Slovácka? Je to velmi jednoduché, stačí se podívat na název posledního soupeře hradišťských fotbalistů. Ano, právě hráči Ústí nad Labem se definitivně stali noční můrou jednoho z kandidátů na postup. Po dvou porážkách z minulé sezony nestačili svěřenci trenéra Jurkemika na Severočechy ani do třetice, navíc stejně jako v minulém domácím utkání inkasovali rozhodující branku v posledních minutách zápasu.
1. FC SLOVÁCKO - ÚSTÍ NAD LABEM 0:1 (0:0)
Zápas se pomalu chýlil ke konci, když na polovině hřiště Psohlavec lacině přichází o míč. Ten se o chvíli později dostává k nedůsledně stráženému Volkovi, který životní střelou z pětadvaceti metrů překonává Filipka. Míč zaplul přesně do pravé šibenice, domácí gólman plachtil vzduchem marně. V nastavených čtyřech minutách se Slovácko pouští do zběsilé záchrany výsledku, obrana Ústí ale úspěšně odolává. Obrovské překvapení je na světě.
„Domácí premiéru jsem si rozhodně představoval jinak,“ říká smutným hlasem trenér domácích Ladislav Jurkemik. „Musím uznat, že vyhrát jsme si dneska nezasloužili, prohrát ovšem taky ne.“
„Byl to remízový zápas, štěstí se ale přiklonilo na naši stranu,“ uznal i trenér vítězů Svatopluk Habanec, podle kterého byl vítězný gól dílem náhody a odvahy.
Čtyřiadevadesát minut hradišťského utkání přineslo očekávaný obrázek. Domácí favorit se snažil překonat pozornou defenzivu hostí, kteří vyráželi do nebezpečných kontrů. Hlavně ze začátku se ovšem zdálo, že si Slovácko s obranným valem soupeře poradí, dvě Matůšovy příležitosti ale gólem neskončily. Hosté v první půli zahrozili jedinkrát, ale o to vážněji, když Bartošova střela skončila na boční síti domácí brány. Sedm minut před přestávkou ještě mohli změnit nerozhodný stav Gonda s Matůšem, prvního ale vychytal gólman Polcar a druhý místo přihrávky poslal balon z otočky nad břevno.
Po změně stran už byla hra vyrovnanější. „Soupeř byl totiž důraznější než my. V soubojích, hlavičkách, neměli jsme odražené balony,“ zlobil se Jurkemik. V 57. minutě Randa krásně vysunul Matůše, smolař zápasu ovšem ani tentokrát míč do sítě nenasměroval. Vzápětí za to mohlo Slovácko zaplatit po bleskovém průniku Rudnytskyyho, jediný útočník hostí ovšem mířil těsně vedle.
Strhnout vítězství na stranu domácích mohl šest minut před koncem po akci Gondy s Kubáněm Psohlavec, z voleje ale poslal míč vedle Polcarovy brány. A když střídající útočník neuspěl v nadějné pozici ještě jednou, přišla osudná poslední minuta…
„Chtěli jsme tu ústeckou kletbu prorazit, ale nepovedlo se to. Teď se ukáže, jakou má mužstvo morální sílu. Určitě přijdou změny v sestavě,“ uzavřel neúspěšnou premiéru Ladislav Jurkemik.
Autor: Michal Sladký
 
Sport
Slovácko - Ústí 0:1
Šok! Vysoký favorit potřetí v řadě odevzdal všechny body outsiderovi z Ústí. Na začátku nastaveného času vypálil odvážně z dálky mladík Volek a gólman Filipko skočil do prázdna. „Máme asi na Slovácko velkou kliku,“ pousmál se kouč vítězů Svatopluk Habanec. „Věřil jsem, že kletbu zrušíme,“ mračil se naopak domácí trenér Ladislav Jurkemik. Jenže Slovácko mělo špatný den. Hrálo pomalu a hrstku šancí útočníci Matůš a Psohlavec zahodili. Blízko ke gólu měl záložník Gonda, ale trefi l brankáře Porcala. Od adepta na postup se čekalo daleko víc. Naopak Ústí se předvedlo sympaticky. Obránci konstruktivně a sebevědomě rozehrávali, záložníci zrychlovali hru a útočník Rudnickyj občas vystrašil domácí zadáky. Třeba když po drzém průniku o kousek minul levou tyč. A nakonec přišla Volkova povedená rána.
Nejlepší hráči: Němčický - Bartoš, Volek.
Autor: Michal Koštuřík

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
13.08.2008, středa, 16:20 - Zájezd do Jihlavy na salámy - DRUHÝ BUS JEDE!
12.08.2008, úterý, 20:31 - Slovácký fotbal opustil pan Miroslav Valenta senior + VIDEO
12.08.2008, úterý, 20:21 - Report ze zápasu s Ústím
05.08.2008, úterý, 09:04 - SFC Opava - 1.FC Slovácko 1:1
05.08.2008, úterý, 08:59 - SFC Opava - 1.FC Slovácko 1:1
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace