*
DNES
ZA OPONOU | Loučení
DNES
Poslední rozhovor Michala Kadlece
včera
Poslední rozhovor Michala Kadlece
včera
TISKOVKA | Patrik Blahút po Slavii
včera
TISKOVKA | Jan Baránek po Slavii
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 980 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám

Ostrava vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

26.05.2024 od 16:00

Městský stadion Vítkovice

Přihlášeno
45
fanoušků

Co se píše o včerejším dění ve Slovácku v novinách?

09.12.2008, úterý, 12:17
noviny_velky.jpg
 
Mladá fronta DNES
 
Slovácko: nový kouč i vedení
 
Zvykejte si. Fotbalové Slovácko už nebude jako dřív. Aspoň takový je plán, se kterým přišel čerstvě inaugurovaný ředitel klubu Vladimír Krejčí.
 
Bývalý funkcionář Drnovic, Brna a Ostravy nastoupil do funkce šéfa Slovácka 1. prosince. Vzal si týden na seznámení se stavem klubu a včera ohlásil své poznatky. A Slovácko, které je po podzimní sezoně ve druhé lize až čtrnácté, čeká malé zemětřesení.
 
Posuďte sami.
 
Končí kompletní realizační tým A i B týmu včetně kouče Ladislava Jurkemika. Kdo se stane jeho nástupcem? S nejvyšší pravděpodobností Josef Mazura, který naposledy působil ve Zlíně.
 
„Jednání probíhají už asi měsíc. Smlouvu sice ještě podepsanou nemám, v pondělí by se ale všechno mělo definitivně uzavřít,“ řekl pro regionální tisk Mazura.
 
Včera sice jeho příchod ještě nikdo z vedení klubu oficiálně nepotvrdil, ale o angažování zkušeného kouče se v Uherském Hradišti mluví jako o hotové věci.
 
„Mazura je mezi kandidáty, ale otázku trenéra vyřešíme do konce tohoto týdne,“ slíbil Krejčí. „Současně vyhodnotíme činnost odvolaných trenérů a asistentů. Buď odejdou, nebo jim nabídneme jiné místo.“
 
To však neplatí o Jurkemikovi, který definitivně končí. „Jeho angažmá bylo plánováno na rok a s jasným úkolem: postoupit do ligy. Ten už nyní nelze naplnit,“ prohlásil Krejčí.
 
Co zlomilo pracovitému trenérovi vaz? Žalostné výsledky, které Slovácko sestřelily až do boje o udržení. „Na podzim jsem u týmu postrádal smysl hry. Hledali jsme ho skoro v každém utkání,“ poznamenal majitel klubu Zdeněk Zemek.
 
Ten se nově postavil do čela představenstva Slovácka. Vystřídal v něm Marcelu Mrázkovou, která v dohledné době z klubu odejde úplně. Její pravomoci převzal Krejčí, který bude navíc zastávat i roli sportovního ředitele. „Ale to pouze do chvíle, dokud nenajdeme vhodného kandidáta,“ naznačil ředitel Krejčí.
 
Dosavadní sportovní ředitel Petr Pojezný se přesunul do pozice generálního sekretáře. „Je jedním z těch, kteří fotbal ve Slovácku zachránili,“ připomněl Zemek situaci z loňského léta.
 
Tehdy byl fotbal v Uherském Hradišti na pokraji zániku. Jenže poté koupil Slovácko hutní magnát Zemek a hodlal z něj vytvořit silný regionální klub, který by v nejbližší době hrál první ligu.
 
Po loňské zpackané sezoně, kdy Slovácku utekl postup v posledním kole, měl přijít pokus číslo 2. Ale ani Jurkemikova mise nebyla úspěšná. „Už měsíc před koncem podzimu bylo jasné, že postup se nás týkat nebude,“ štvalo Zemka. „Proto musí přijít změna. A v celém klubu.“
 
S tou koresponduje i snaha Slovácka vrátit se k pojetí juniorského týmu jako zdroje pro A tým. „Při přechodu hráčů do áčka chceme omezit systém pokus-omyl. I to je jeden z mých hlavních úkolů,“ přiznal Krejčí.

Autor: Petr Skácel (MF DNES)


Sloučení se Zlínem? Nesmysl, tvrdí majitel Slovácka

Bylo úterý, 21. října. Majitel druholigového Slovácka a hutní magnát Zdeněk Zemek zrovna pobýval v Kanadě, když najednou se k němu donesla šokující zpráva: v Česku se objevily zprávy, že Slovácko se sloučí se Zlínem. „Byl jsem na druhém konci světa, kde ani pořádně nefungoval mobil. A zprostředkovaně jsem dostával informace o tom, co se děje u nás,“ vzpomíná Zemek.
 
Podle něj šlo o zkreslené informace. „O žádném sloučení jsem s panem Červenkou (majitel Zlína -pozn. aut.) nejednal,“ důrazně říká Zemek. „Ano, párkrát jsme se společně setkali, ale šlo spíše o debaty, jak pomoci fotbalu v regionu, aby šel výš.“
 
Informaci o schůzkách obou mocných bossů potvrdila tehdejší výkonná ředitelka Marcela Mrázková.
 
„Poté jsem jí zakázal, aby se k tomuto tématu nadále vyjadřovala,“ podotkl Zemek. „Byla velká chyba, že se tyto informace od paní Mrázkové objevily v době, kdy jsem zrovna byl v zahraničí. Vytknul jsem jí to. S panem Červenkou jsem jednal mezi čtyřma očima. Nebylo v pořádku, že se informace o našem setkání dostala ven.“
 
Mezi fanoušky se objevily dohady, že neuvážená vyjádření Mrázkové v této kauze byly jedním z důvodů jejího odchodu ze Slovácka. „Ale už předtím jsme byli domluvení, že nejpozději v červnu příštího roku odejde,“ reaguje Zemek. „Její parketa je jinde než ve fotbale.“
 
Od chvíle, kdy se spekulace o údajné fúzi objevila na veřejnosti, setkání se zlínským Červenkou zastavil. „Je normální, že se Zlínem komunikujeme. Ale fúzi jsme opravdu neřešili,“ tvrdí.

Autor: Petr Skácel (MF DNES)

 

Čekal jsem, že budu muset skončit, říká Jurkemik
 
V pondělí o půl deváté dopoledne přišel na zasedání klubového představenstva jako trenér druholigových fotbalistů Slovácka. Ale odcházel již jako kouč, který si může hledat nové angažmá.
 
Slovenský trenér Ladislav Jurkemik byl včera odvolán z funkce. Slovácko pod jeho vedením je po podzimní části druhé ligy na čtrnáctém místě, jen dva body ho dělí od sestupu. „Myslím, že moje odvolání se chystalo delší dobu. Postupně jsem se na to připravoval,“ poznamenal Jurkemik.

* Jak vám váš vyhazov zdůvodnilo vedení klubu?
Bylo mi řečeno, že na startu sezony byl jako cíl stanoven postup do první ligy. A ten se po podzimu vzdálil. Do klubu přišel ředitel Krejčí a jako nový šéf se rozhodl, že udělá změnu. Proto mě odvolal.

* Angažmá ve Slovácku jste si asi představoval jinak, že?
Počítal jsem, že bude pozitivnější. Jenže se mi to nevydařilo. Jsem z toho smutný, ale na druhou stranu myslím, že všechno, co se pod mým vedením stalo, nebylo špatné. V létě z mužstva odešlo devět hráčů, z nichž většina hrála loni na jaře v základní sestavě. Naopak zůstali ti, kteří spíše střídali. I přesto jsme získali stejně bodů jako na jaře. Navíc se do áčka dostali mladíci z akademie a B týmu.

* V létě Slovácko nechtělo veřejně slibovat postup mezi elitu, ale jeho ambice byly podle bývalé ředitelky Marcely Mrázkové jasné. Jak podobná slova vidíte s odstupem čtyř měsíců?
Bavil jsem se o tom s panem Zemkem (majitel Slovácka - pozn. aut.), když jsme po sezoně absolvovali společné sezení. Vysvětlil jsem mu, že stanovené cíle byly vysoké a podle mě nadhodnocené. Když se podíváte na hráčský materiál, který ve Slovácku je, zjistíte, že jsme se v létě zřejmě neposílili tak, jak bylo potřeba. Chyběl nám útočník jako je třeba jihlavský Petr Faldyna. Kdyby tady byl, jsem si jistý, že bychom získali o pět bodů více a v tabulce byli místo čtrnáctí třeba sedmí.

* Cítil jste, že příchod ředitele Krejčího znamená váš odchod?
Čekal jsem to. Noví lidé ve vedení většinou chtějí postavit realizační tým podle svého přání. S panem Krejčím jsme měli dvě debaty. Na první z nich jsem mu předal svoje vyhodnocení podzimu, aby si ho mohl prostudovat. Pak jsme spolu hovořili ještě jednou.

* Mohla vůbec vaše obhajoba něco zvrátit?
Myslím, že pan Krejčí měl určité řešení připraveno již dopředu. Těžko říct, jestli by mi něco pomohlo. Když se v klubu dělají změny, většinou se začíná od trenéra, ne od hráčů. To je stejné na Slovensku i v Čechách.

* Máte za sebou první angažmá v Česku. Jste zklamaný, že trvalo tak krátce?
Určitě. Těšil jsem se, že jdu pracovat do vaší země. Bohužel i to nevyšlo. A proč? Za tím je víc komponentů. Nechtěl bych je teď všechny rozebírat. Ale potkal jsem tady spoustu výborných lidí. Spolupráce s ostatními lidmi v klubu fungovala výborně. Ať už šlo o ředitelku Marcelu Mrázkovou, Petra Pojezného nebo moje asistenty a trenéry Hlahůlka, Chytrého, Juřičku a další. Na ty budu vzpomínat jen v dobrém.

* Není chyba v tom, že vaše odvolání přišlo až měsíc po skončení druhé ligy? Klub přišel o čtyři týdny času.
Možná to mohlo proběhnout rychleji, to máte pravdu. Bylo by to lepší. Já už bych si mohl hledat jiné angažmá a klub mohl jít jinou cestou. To je téma k diskuzi, ale zpětně těžko hodnotit.

* Mluvilo se o tom, že byste mohl pracovat v klubu jako sportovní ředitel. Je to stále aktuální?
Tuto nabídku mi dala paní Mrázková. Pan Krejčí mi nenabídl nic. Půjdu domů a budu si hledat další angažmá.

* Jak vám bylo, když se minulý týden začalo spekulovat o vašich nástupcích?
Víte, já jsem v posledních týdnech ani nečetl noviny. Nezatěžoval jsem se a věnoval se svojí práci. I dnes jsem se ptal, jestli mám ještě udělat trénink. Neměl bych s tím problém. Jsem profesionál.

* Co jste řekl hráčům při loučení v kabině?
Jen jsem jim popřál, ať se daří. Co jsem jim měl teď vyčítat? Když jsem prohrávali, vytýkal jsem jim chyby. Teď už to nemělo smysl.

* Pojedete zapomínat do oblíbeného Švýcarska?
Nikdy nevíte, kam vás vítr zavane. Ale mám chuť jít pracovat do zahraničí. Tam si děláte svoji práci a vedlejší věci, které jsou ve fotbale tady, řešit nemusíte. To tam neexistuje.

* Co máte na mysli?
Nezlobte se, to nechci rozebírat. Myslel jsem si, že tady v Česku to není. Ale bohužel jsem se spletl.
 
Autor: Petr Skácel (MF DNES)

 

Pohled: Vítejte v roce nula

Získali jsme zkušeného trenéra, sedm nových hráčů a je patrné kam směřujeme.
 
Vzpomínáte na ta slova? Pronesla je výkonná ředitelka Slovácka Marcela Mrázková na tiskovce před startem letošní sezony.
Jízlivě by se chtělo dodat, že po podzimní části je opravdu jasné, kam Slovácko směřuje. A účast mezi fotbalovou elitou to vážně není.
 
Ne nadarmo se ale říká, že po každé akci následuje stejně silná reakce opačného směru.
 
A Slovácko se námětu, se kterým obohatil svět fyziky Isaac Newton, chopilo s vervou mořeplavce, který se ztratil v mlze a zoufale lomcuje s kormidlem ve snaze najít správný směr, který jej zavede do vytouženého přístavu.
 
Ošklivý podzim měl proto za následek odchod kouče Jurkemika.
 
Sympaticky působící slovenský trenér neměl šanci obhájit svou práci.
 
Přepychová loď, která se zmítá v bouřlivém moři a namočila se i do sestupových vod, prostě musí dostat nového kormidelníka.
 
A z břehu ji bude navigovat zkušený Krejčí, který je ve fotbalovém prostředí jako doma. Právě on spolu s novým koučem, kterým zřejmě bude Josef Mazura, ponese hlavní zodpovědnost za to, jakým směrem se Slovácko vydá.
 
Po roce 2008, v němž jeho cestu lemovaly takřka bez výjimky jen neúspěchy, porážky a zklamání, má Krejčí nespornou výhodu.
 
Hůř už totiž být nemůže.
 
Slovácko se na podzim dotklo fotbalového dna. Týmu scházela myšlenka, psychicky byl zcela rozložený a prohrával i utkání, ve kterých během prvního poločasu nepustil soupeře na vlastní polovinu hřiště.
 
Právě od této etapy se ale ambiciózní Slovácko paradoxně může odrazit. K úspěchu vede jediná cesta: špatně složený kádr plný přeplácených posil a neperspektivních hráčů musí projít razantní očistou. Jak říkal bývalý kouč Slovácka Leoš Kalvoda: druhá liga, to je boj a bitva! A kdo se tomu nepřizpůsobí, nemá šanci uspět.
 
Zní vám to jako fráze?
 
Kdepak.
 
Slovácko by si mělo uvědomit, že pouhá vůle po změně nestačí. Musí ji doprovázet skutky. A na ty je právě teď ideální čas.
Slovácko začíná zase od nuly. Odrazí se zase k výšinám?

Autor: Petr Skácel

 

Slovácký deník

Jurkemik odvolán, změny budou dalekosáhlejší
 
S příchodem nového ředitele klubu Vladimíra Krejčího se začínají ledy v 1. FC Slovácko pořádně hýbat. S definitivní platností byl od prvního mužstva odvolán trenér Ladislav Jurkemik. Jeho nástupce však ještě jmenován nebyl, stát by se tak mělo v nejbližších dnech. Jurkemik však není zdaleka jediným, kdo si bude muset shánět novou práci. „Prozatímního“ padáka totiž dostali i trenéři juniorky a všichni členové realizačního týmu. Jistotu nemají ani trenéři A-dorostu, který je po podzimu na spadnutí. Jestli budou v klubu pokračovat a na jakých postech, to se rozhodne v následujících dnech.
 
Při příchodu na včerejší tiskovou konferenci Slovácka dostali všichni novináři nový klubový kalendář na rok 2009. Lednová stránka byla vyhrazena Ladislavu Jurkemikovi, který mocně opírá svůj dech do píšťalky. Na tréninku Slovácka si však už slovenský trenér nepískne. „Rozhodli jsme se ukončit spolupráci s panem Jurkemikem,“ oznámil předpokládanou zprávu ředitel klubu Vladimír Krejčí. Všichni v sále nastražili uši v očekávání, že připojí i větu: „Jeho nástupcem se stává ...“ Jenže nic takového se nestalo. Nástupce má být vybrán během tohoto týdne. Prozatímním vedením mužstva byl pověřen šéftrenér Jiří Chytrý.
 
Deník už včera jako jediný informoval, že novým koučem Slovácka bude Josef Mazura, který v neděli potvrdil, že jednání spějí do konečné fáze. „Smlouvu sice ještě podepsanou nemám, v pondělí by se ale všechno mělo definitivně uzavřít,“ uvedl trenér, který ještě na začátku letošní sezony vedl sousední Zlín. Vedle toho má za sebou angažmá v Drnovicích, Brně a Spartaku Trnava.
 
Vladimír Krejčí k tomu řekl pouze, že nový trenér bude uveden do funkce v tomto týdnu. „Jednáme s úzkým okruhem kandidátů a pan Mazura je jedním z nich.“ Další jména ale odmítl prozradit. Spekuluje se ještě o Petru Uličném a Jiřím Bartlovi.
 
Od jmenování nového trenéra se budou odvíjet všechny další kroky. „Nový trenér probere s panem Krejčím své představy a podle toho se pak bude tvořit kádr. Rozhodne se, kdo odejde, kdo zůstane a kdo by měl přijít,“ nastínil majitel klubu Zdeněk Zemek, který je připraven na nové posily uvolnit mimořádné prostředky. Možná to ale ani nebude třeba. „Náš rozpočet není vyrovnaný, je dokonce i mírně přebytkový, takže finance máme. Navíc sledujeme vývoj jednání mezi Leverkusenem a Spartou ohledně přestupu Michala Kadlece, na kterém budeme procentuálně participovat,“ naznačil Zemek, že je odkud brát.
 
Krátkodobým cílem Slovácka je dostat první mužstvo, juniorku a A-dorost z aktuálních problémů. K tomu by měl přispět krizový plán, na jehož základě bylo odvoláno kompletní vedení těchto mužstev. Situace se však nemá tak, že by všichni trenéři i členové realizačních týmů ve Slovácku skončili. Všichni budou mít možnost obhájit svůj post při pohovorech s ředitelem klubu. „Pak se rozhodnu, zda budou pokračovat, bude jim nabídnut jiný post v klubu, nebo budou muset odejít,“ uvedl Vladimír Krejčí, který se ve Slovácku zároveň ujal funkce sportovního manažera.
 
V této roli by však měl účinkovat jen dočasně. Podle jeho slov by nejpozději do 1. 7. 2009 mělo být známé jméno nového šéfa sportovního úseku. „Bude to maximálně erudovaná osobnost,“ slíbil Vladimír Krejčí. Šéfem administrativní části klubu se stal Petr Pojezný, který bude zastávat funkci generálního sekretáře. „Chceme vytvořit novou organizační strukturu. Každý úsek bude řídit patřičně kvalifikovaná osoba, která bude mít patřičné kompetence, ale také jasnou odpovědnost,“ dodal Vladimír Krejčí, který rovněž do poloviny příštího roku vypracuje novou dlouhodobou koncepci.

Autor: Michal Sladký (Slovácký deník)

 

 

Deník Sport

Jurkemik končí
 
Jen půl roku vydržel na lavičce 1. FC Slovácko internacionál Ladislav Jurkemik. Včera ho vedení klubu v čele s novým ředitelem Vladimírem Krejčím odvolalo, skončil i celý realizační tým nejen u A-týmu, ale i u třetiligové rezervy. „Důvodem odvolání pana Jurkemika jsou neuspokojivé výsledky, čtrnáctá příčka ve druhé lize a jen dva body od sestupových příček,“ praví se v klubovém prohlášení.
 
Nový trenér má být představen do konce týdne. Spekuluje se o jménech jako Jiří Bartl, Josef Mazura či dokonce Petr Uličný. Nového trenéra každopádně čeká spousta práce. Klub se chce v nejbližších letech vrátit na dřívější pozice, tedy do první ligy. Hodlá přebudovat celou strukturu klubu.
 
Garantem projektu je Vladimír Krejčí, zkušený funkcionář, který působil v Drnovicích, Brně a Ostravě. Ve funkci ředitele nahradil Marcelu Mrázkovou. Krejčí bude zatím zastávat funkci sportovního ředitele do doby, než bude jmenován jiný odborník.

Autor: Jan Hrabálek (Sport)

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
11.12.2008, čtvrtek, 10:01 - Koučem Slovácka je Mazura, těší se na skvělé fanoušky
10.12.2008, středa, 13:55 - Novým trenérem Slovácka se stal podle očekávání Mazura
10.12.2008, středa, 10:41 - Slovácko: trenér bude znám ve středu 10. prosince
09.12.2008, úterý, 17:00 - VIDEO:tisková konference s účastí pana Zemka a Krejčího
09.12.2008, úterý, 11:29 - Mikuláš na stadioně
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace