*
DNES
Poslední rozhovor Michala Kadlece
DNES
TISKOVKA | Patrik Blahút po Slavii
DNES
TISKOVKA | Jan Baránek po Slavii
včera
Rozhovory | Slovácko - Slavia
15.05.2024
Z PLOCHY | Daniel Holzer po zápase v Mladé Boleslavi
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 980 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám

Ostrava vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

26.05.2024 od 16:00

Městský stadion Vítkovice

Přihlášeno
25
fanoušků

Jak zvou noviny na dnešní závěrečný zápas Slovácka?

28.11.2009, sobota, 12:55
noviny_velky.jpg

Přinášíme přehled článků, kterými noviny zvou na dnešní závěrečný podzimní zápas mezi fotbalisty Slovácka a Jablonce, který se hraje (jak všichni víme) od 16 hodin.
 

Mladá fronta DNES

Slovácku se proti Jablonci doma daří, potvrdí to i dnes?

Čtyři vítězství, tři remízy a žádná porážka. V domácím prostředí fotbalisté Slovácka hrají proti Jablonci moc rádi. A nejlépe plný bodový zisk by se ligovému nováčkovi hodil i v dnešním utkání, které se hraje od 16 hodin v Uherském Hradišti.

"S bodem bych spokojen určitě nebyl, vždyť hrajeme doma. Na druhou stranu uvidíme, jaký průběh bude ligový duel mít," říká slovácký trenér Josef Mazura.

Jeho svěřencům totiž po třech porážkách v řadě patří až třinácté místo a sestupové příčky jsou nebezpečně blízko. Další zaváhání by navíc mohlo mít fatální následky i pro samotného kouče. "Ve chvíli, kdy nemáte body, vás změny mohou potkat. S tím musí trenér počítat," uvědomuje si Mazura.

Na konci podzimu je však v mnohem větší pohodě Jablonec, který se pod vedením někdejšího slováckého trenéra Františka Komňackého vyšvihl na přední příčky a v případě výhry předběhne i Teplice, jejichž zápas v Plzni je odložený.

"I venkovní bilance Jablonce budí respekt. Ze sedmi zápasů dokázali uhrát třináct bodů, když čtyřikrát zvítězili a jednou remizovali," upozorňuje Mazura.

Na pozoru se však má i soupeř. "Domácí půjdou do utkání s velkým nasazením a vervou. To jsme poznali v prvním vzájemném zápase, doma jsme vyhráli až po velkém boji 3:2," připomněl Komňacký.

Autor: Radek Štěrba (MF DNES)


Mazura versus Komňacký: souboj koučů z Vyškova

Profesionální fotbal sice po krachu Drnovic z Vyškovska zřejmě na pořádně dlouho zmizel, tamní region však má v první lize hned dvojnásobné trenérské zastoupení. A zajímavý souboj slováckého Josefa Mazury proti jabloneckému Františku Komňackému v sobotu od 16 hodin uzavře v Uherském Hradišti fotbalový rok 2009.

"Pan Komňacký je sice trošičku starší než já, ale když on snad deset let působil v Drnovicích, tak jsme se tam často potkávali. Myslím, že můžu říct, že se od té doby osobně dobře známe," poznamenal Mazura.

Sám pochází přímo z Vyškova, za ženou se poté přestěhoval do deset kilometrů vzdálené vesničky Tučapy. Komňacký je naopak kyjovským rodákem, ale později se kvůli fotbalové práci dostal do Vyškova a tam už se usadil. "Teď si v domkové čtvrti u Drnovic postavil bydlení," prozrazuje Mazura.

Za pikantní však trenéři vzájemný souboj nepovažují. "Máme spolu velice dobrý vztah, ale není to až tak, že bychom se navštěvovali. Proto se ani nějak nehecujeme, kdo v sobotu udělá body," tvrdí slovácký kouč.

Právě Mazurovi by se přitom v zápase předehrávaného 16. kola výhra mimořádně hodila. Zatím patří jeho týmu až 13. místo a od poslední pozice jej dělí jen tři body. Další zaváhání v nevydařeném podzimu by mohlo mít pro trenéra osudné následky.

"Nedokážu posoudit, jestli je zrovna Jablonec klíčový. Ale trenér musí počítat s tím, že ve chvíli, kdy nemá body, jej změny mohou potkat," přiznává slovácký kouč Josef Mazura. "Každopádně v případě výhry bychom měli šestnáct bodů a startovací čára pro jaro by byla přece jen lepší."

Severočeský soupeř však patří mezi nejpříjemnější letošní překvapení, aktuálně je druhý. "Trenér Komňacký už získal titul s Baníkem i v Ružomberoku. Má dost zkušeností i úspěchů. Do Jablonce si dokázal vytipovat správné hráče a po těch dvou a půl letech teď sklízí za svou práci zasloužené ovoce," říká Josef Mazura.

Autor: Radek Štěrba (MF DNES)


Slovácký deník

Slovácko se chce s podzimem rozloučit výhrou

Slovácko versus Jablonec. První vzájemný souboj těchto soupeřů přenášela v srpnu televize, a přestože šlo teprve o druhé kolo ligové soutěže, stal se ozdobou celého ročníku. Z těsné výhry 3:2 se tehdy po útočných manévrech radoval domácí Jablonec, Slovácko ale předvedlo výborný výkon a hodně se zlobilo na rozhodčí, kteří krátce před koncem neodpískali penaltový zákrok na Perůtku.

Smutným hrdinou duelu se pak stal Petr Švancara. Hostující útočník předvedl úžasné představení okořeněné gólem a přihrávkou, v samém závěru ale neproměnil tisíciprocentní šanci. Jablonec se touto výhrou nastartoval k podzimní jízdě, po které mu zatím patří druhá příčka tabulky. Mazurovi svěřenci tak mají Severočechům co vracet.

1. FC SLOVÁCKO - JABLONEC

dnes 16.00 bilance: 15 zápasů, 5 výher, 4 remízy, 6 porážek, skóre 14:16

Závěrečné utkání letošního kalendářního roku má pro domácí fotbalisty mimořádnou důležitost. Od sestupových příček je totiž dělí pouhé dva body a pro klid do zimní přestávky by nutně potřebovali zvítězit. Nebudou to však mít vůbec jednoduché.

„Druhé místo Jablonce v tabulce hovoří za mnohé,“ potvrzuje trenér Slovácka Josef Mazura, podle kterého budí respekt i bilance Severočechů na soupeřových hřištích. „Ze sedmi zápasů dokázali uhrát třináct bodů, když čtyřikrát zvítězili a jednou remizovali. Proto budeme muset hrát velmi obezřetně. Důraz sice budeme klást na obranu, určitě ale budeme chtít, aby se více hráčů zapojovalo do útočení,“ plánuje Mazura.

A na co si jeho svěřenci budou muset dát největší pozor? „Jablonec zdobí rychlý přechod do útoku, nebezpečné kraje hřiště i přesné kolmé přihrávky. Nebezpečný je Vošahlík, kterého vepředu doplňuje důrazný Lafata. Ve středu hřiště dominuje dobře technicky vybavený Jarolím a důrazný Pavlík, který dokáže i tvrdě zakončit. Vše vzadu svým přehledem doplňuje Drsek, který však dokáže být nebezpečný i v soupeřově šestnáctce,“ nabízí Josef Mazura kompletní charakteristiku soupeře.

I když jde z druhého celku tabulky strach, trenér Slovácka chce vyhrát. „S bodem bych spokojen určitě nebyl, vždyť hrajeme doma. Na druhou stranu uvidíme, jaký průběh bude duel mít,“ nechává si Mazura pootevřená vrátka.

S tříbodovým plánem ale půjdou do zápasu i Jablonečtí. „Chceme na Slovácku bodovat, přesněji řečeno vyhrát. Máme na kontě po podzimu třicet bodů, což před sezonou málokdo čekal, a byla by škoda, abychom si to v posledním zápase roku pokazili. Věříme, že se kluci o tři body poperou,“ poznamenal asistent trenéra Jozef Weber.

Zatímco Komňackého soubor hraje v konsolidované sestavě, Slovácko trápí téměř celý podzim rozsáhlá marodka, která se nevyprázdnila ani před posledním zápasem. „Po čtyřech žlutých kartách se nám vrací Cleber, ale zase pro změnu šel do žlutého trestu Kordula. Jinak se zdravotní stav nezlepšil. Řada hráčů měla v týdnu zdravotní problémy, ale do utkání by mohli být v pořádku,“ potvrzuje nedobrý zdravotní stav Josef Mazura. Stoprocentně budou chybět dlouhodobě zranění Gonda, Perůtka, Racko a Fujerik.

Předpokládaná sestava Slovácka: Vašek - Randa, Struhár, Němčický, Kubáň - Ondřejka, Abrahám, Zelenka, Urbánek - Cleber, Švancara.

Autor: Michal Sladký (Deník)


Sport

SLOVÁCKO-JABLONEC

Výkop: DNES 16.00 Rozhodčí: Drábek - Čecháček, Pelikán Vzájemná bilance: 5 - 4 - 6, 14:16 Poslední duel: Jablonec-Slovácko 3:2

Jablonec se může díky výhře na půdě Slovácka dostat do čela soutěže, ale bilance jeho plánům není nakloněna. V Uherském Hradišti totiž ještě Severočeši nikdy nevyhráli a domácí navíc mají velkou motivaci, neboť v posledních třech zápasech vyšli naprázdno.

TIP SPORTU: 30 % - 30 % - 40 %

SLOVÁCKO Vašek - Němčický, Struhár, Formánek, Urbánek - Randa, Abrahám, Zelenka, Cleber - Ondřejka, Švancara. Absence: Fujerik, Gonda, Perůtka, Kordula (ŽK). Nejlepší střelec: 5 - Švancara

JABLONEC FK Baumit Špit - Čížek, Drsek, Zábojník, Krejčí - Haurdič, Jarolím, Pavlík, Loučka, Vošahlík - Lafata. Absence: Huber, Michálek (oba zranění), Lafata, Jarolím (nejistý start). Nejlepší střelec: 3 - Vošahlík, Drsek.

A k tomu připojujeme z článku zabývajícího se ohroženými trenéry pasáž o Slovácku:

OHROŽENÝ ČÍSLO 2: JOSEF MAZURA

Nováček ze Slovácka zůstal po patnácti podzimních kolech trčet se třinácti body v pásmu sestupu. A to je pro náročné vedení nemilé překvapení. Odnese to Mazura? „Tohle není téma,“ prohlásil rezolutně sportovní ředitel Vladimír Krejčí. „Otázku, co by kdyby, tu vůbec neřešíme. Nevíme, co bude zítra. Třeba spadne meteorit a budeme odklízet trosky,“ dodal.

Mazurovým plusem je důvěra kabiny. Hráči za koučem, jemuž práci po celou dobu znesnadňuje početná marodka, vesměs stojí. „Budeme za něj bojovat. Nechceme jej odstřelit,“ tvrdí většina.

Přesto klub sáhl před dnešní důležitou bitvou s Jabloncem k nouzovým opatřením. Jedním z nich je řízená mediální politika. V překladu: hráče lze požádat o rozhovor pouze ofi ciální cestou přes tiskového mluvčího. A ještě není jisté, že jim bude vyhověno.

„Chceme vytvořit maximální podmínky pro to, aby se hráči koncentrovali na utkání. Je to krizové opatření,“ uvedl Krejčí. „Víme, že bodů nemáme mnoho. Nejsme padlí na hlavu. Tlak na všechny je obrovský. Soustředíme se na to, abychom vyhráli nad Jabloncem. Není naším cílem být na titulních stránkách novin,“ shrnul.

Autor: Michal Koštuřík (Sport)

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
03.12.2009, čtvrtek, 10:23 - Co se píše v novinách po jednání představenstva
01.12.2009, úterý, 10:12 - O trenérovi Slovácka Mazurovi bude jasno ve středu
30.11.2009, pondělí, 11:50 - Co píší noviny o remíze Slovácka na závěr podzimu?
29.11.2009, neděle, 06:09 - HLASOVÁNÍ: ohodnoťte hráče po zápase s Jabloncem
25.11.2009, středa, 19:31 - Abrahám: Chceme přezimovat na 16 bodech
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace