*
včera
Rozhovory | Slovácko - Slavia
17.03.2024
Milan Heča a jeho hodnocení utkání v Teplicích
17.03.2024
Z PLOCHY | Jan Kalabiška po zápase v Teplicích
16.03.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Teplicích
14.03.2024
Rozhovory | Teplice - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 978 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku
06.11.2023
Fanoušci v zápase proti Hradcu

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

13.04.2024 od 15:00

Městský stadion MB

Přihlášeno
18
fanoušků

PENÍZE Z REGIONU PRO REGION! Řekněte své Ano Charitě!

14.10.2011, pátek, 08:55
nadace_dks_velky.jpg

PENÍZE Z REGIONU PRO REGION! Nenechme si vzít všechno to krásné, co na Slovácku máme. Nejde jenom o fotbal, který nás tady spojuje, ale o folklor, tradice a pomoc těm, kteří ji potřebují, ale z Prahy nikdy nic neuvidí... Dnes na zápase mezi Slováckem a Plzní bude tribunami kolovat petice, která si zaslouží pozornost všech občanů na Slovácku.

Při zápase s Jabloncem probíhala v kotli petice na podporu neziskového sektoru. Poslanci totiž chtějí zřídit v rámci novely zákona jedno inkasní místo a zrušit stávající systém odvodů z části výtěžku z podnikání loterijních firem na veřejně prospěšné účely a nahradit je speciální loterijní daní. Vzhledem ke skutečnosti, že Nadace Děti-kultura-sport je velmi významným partnerem fotbalové akademie 1.FC Slovácko a navíc se podílí na dalších projektech ať již kulturních či zdravotních v celém slováckém regionu, tak asi nemusíme nikomu vysvětlovat, že pokud tyto peníze poputují do Prahy, tak se asi těžko dostanou zpátky na Slovácko... Proto vyzýváme všechny, aby se při pátečním zápase s Viktorií Plzeň do akce zapojili. Petice by měla prostřednictvím zástupců fanoušků kolovat na tribunách a pevné místo bude zřízeno ve Slovácké Dědině (vedle Fanshopu).

 Petici si můžete stáhnout v PDF na webu www.anocharite.cz

 

PETICE „ANO CHARITĚ“

PRINCIP ZDANĚNÍ LOTERIJNÍCH SPOLEČNOSTÍ NESMÍ VZÍT PODPORU POSTIŽENÝM, KULTUŘE, EKOLOGII A SPORTU

V souladu se zákonem č. 85/1990 Sb. o právu petičním vyhlašuje petiční výbor petici na podporu neziskového sektoru.
Vážená paní poslankyně, vážený pane poslanče, my, zástupci institucí, členové společenských, občanských a neziskových organizací, kteří jsou dosud příjemci odvodu části výtěžku z loterií a jiných podobných her na veřejně prospěšné účely, obracíme se na Vás s velkým znepokojením, prosbou a nadějí.

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR projednala dne 20. 9. 2011 vládní návrh zákona o zřízení jednoho inkasního místa. V rámci této novely je navrhováno zrušit stávající systém odvodů části výtěžku z podnikání loterijních firem na veřejně prospěšné účely a nahradit jej speciální loterijní daní. V praxi to bude znamenat, že novým příjemcem části výtěžku z provozování loterijních her bude stát, který určí, zda vůbec a jak daň přerozdělí.

Plně rozumíme Vaší snaze nastavit jasnější regulaci loterií a především zvýšit transparentnost při odvádění části výtěžku na veřejně prospěšné účely. Ta je však již podle nás dostatečně řešena letošní novelou loterijního zákona, kterou schválily obě komory Parlamentu ČR a byla podepsána i prezidentem republiky, a díky které bude stát předem schvalovat, kterým organizacím je možné poskytnout odvod z loterií na veřejně prospěšné účely a toto pak důsledně kontroloval. Loterijní hry jsou ve většině zemí povolovány jen proto, že jejich výnos je určen na humanitární, dobročinné a veřejně prospěšné účely. Nyní hrozí, že přijetím výše uvedeného zákona nedostanou lidé s postižením, kultura, ekologie, sport i charita z těchto prostředků vůbec nic.

Touto peticí chceme upozornit na to, že naše činnost, naše neziskové projekty, naše dobročinné, kulturní, společenské, zdravotní i sportovní akce jsou na prostředcích, které dostáváme v rámci odvodů na veřejně prospěšné účely, často přímo existenčně závislé. Bez těchto prostředků, při trvale se snižující podpoře ze strany veřejných rozpočtů, by mnoho neziskových organizací nebylo schopno fungovat. Pokud zrušení odvodů na veřejně prospěšné účely začne platit, bude to pro řadu organizací a sdružení znamenat okamžitou likvidaci.

Zastupujeme členy organizací, ať již kulturních institucí, charit, nadací, sportovních klubů a občanských sdružení, o nichž víme, že tyto odvody skutečně směřují k veřejně prospěšným projektům. Cítíme potřebu Vám tuto skutečnost sdělit, neboť mediální kampaň z nedávné doby, která pranýřovala některé případy zneužívání těchto prostředků, se nás opravdu netýká. Prostředky, které jsme touto cestou získali, byly vždy pod přísným dohledem oprávněných institucí a vždy jsme pečlivě doložili každou korunu.

Vážená paní poslankyně, vážený pane poslanče, prosíme vás, abyste znovu zvážili, zda návrh nového zdanění loterií ve skutečnosti neohrožuje celý systém financování neziskových organizací, dobročinnosti, kultury a sportu. Podporujeme snahu ozdravit veřejné rozpočty, ale tím spíš jsme pro zachování systému vícezdrojového financování, který neziskovému sektoru umožňuje plnit svou pozitivní celospolečenskou roli. Odvody loterijních společností na tyto účely považujeme za klíčové pro stabilitu a rozvoj celé kulturní, sportovní i charitativní sféry.

S ohledem na dopady, které by přineslo schválení uvedeného zákona a které by měly zásadní dopad na celý neziskový sektor, se na Vás obracíme se žádostí, aby požadavky naší petice byly projednány přikázanými výbory a zazněly i v rámci rozpravy na schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Důvodem je zejména skutečnost, že uvedená změna je formálně připojena k velkému balíku legislativních změn.

Níže podepsaní občané věří, že vezmete požadavky petice v potaz při projednávání návrhu uvedeného zákona a tím podpoříte nejen rozvoj, ale vlastní existenci široké škály neziskových organizací.
Děkujeme a jsme s veškerou úctou

Za petiční výbor:

Václav Krása, předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR
Taťána Kuchařová, předsedkyně správní rady Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci
Zdeněk Pšenica, předseda Folklorního sdružení České republiky
Daniel Dvořák, ředitel Národního divadla Brno

 

Jméno Heslo
text
  • Šovkovskij - 14.10.2011, pátek, 09:59
    (0)

    Připojuje se i fotbalový svaz: http://nv.fotbal.cz/scripts/detail.php?id=99371&tmplid=1484

  • FCS84 - 11.10.2011, úterý, 09:33
    (0)

    Už jsem podepsal při Jablonci. pokud pujdou prachy do prahy, tak to bude pěkně na kokot. Raději prachy pro Slovácko, Slavnosti vína, folklorní akce a pro potřebné v regionu než aby za v práze stály papalášům vily!

pristi
 Další články:
13.10.2011, čtvrtek, 17:59 - Desáté ligové kolo startuje na Slovácku, hraje tam mistrovská Plzeň
12.10.2011, středa, 07:54 - Ondrášovka cup Baník - Slovácko
11.10.2011, úterý, 09:00 -  Fotbalisté Slovácka popadli v pauze místo míče hokejky a horská kola
05.10.2011, středa, 16:11 - Došek: Já a Ibrahimovič? Máme jen stejný nos
05.10.2011, středa, 14:47 - Trousil usměrnil obranu, Došek září v útoku. A Slovácko vítězí
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace