*
včera
Rozhovory | Slovácko - Slavia
15.05.2024
Z PLOCHY | Daniel Holzer po zápase v Mladé Boleslavi
14.05.2024
TISKOVKA | Pavel Juroška po zápase v Mladé Boleslavi
14.05.2024
TISKOVKA | Jan Baránek po zápase v Mladé Boleslavi
13.05.2024
Rozhovory | Mladá Boleslav - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 980 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám

Ostrava vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

26.05.2024 od 16:00

Městský stadion Vítkovice

Přihlášeno
15
fanoušků

Co se píše o Slovácku v dnešních novinách?

29.09.2008, pondělí, 13:40
noviny_velky.jpg

Jaké jsou ohlasy dnešního tisku na páteční prohru fotbalistů Slovácka v Mostě (1:3)?


Mladá fronta DNES

Randa: Nad postupem nepřemýšlet!

Devět zápasů, devět bodů. Nedobrá je situace fotbalistů Slovácka, kteří se po páteční prohře 1:3 v Mostě propadli ve druholigové tabulce na třináctou příčku. Od druhé pozice, která zajišťuje vysněný postup do nejvyšší soutěže, dělí svěřence kouče Ladislava Jurkemika už devět bodů.

„Nad postupem a vším kolem něj teď hlavně vůbec nesmíme přemýšlet. Musí nás zajímat jen sobotní zápas s béčkem Sparty, ten je potřeba stoprocentně zvládnout,“ snaží se uvadající spoluhráče vyburcovat Tomáš Randa, záložník s kapitánskou páskou.

Jaké pocity máte po duelu v Mostě?

Hrozné. Za první půlhodinu můžeme vést 3:0 a bylo by po zápase. Dnes jsme to provařili, zbytečný byl gól na 1:1. Tam se musí mluvit, přebrat si hráče. Most si nezasloužil vyhrát. Za první poločas určitě ne.

A vy?

Taky ne, protože nedáváme vyložené šance.

Jenom to vám v zápase chybělo?

To určitě ne. Potřeba je bojovnost, důraz, podržet balón, rozehrát, neschovávat se. Všechno souvisí se vším.

Jsou ty chyby způsobené tím, jak málo bodů máte?

To je jasné. Čelo se nám vzdaluje. My jsme doma ztratili s Vítkovicemi, teď jsme zase prohráli. Je to špatné, ale věřím, že se zvedneme. Musíme udělat bodovou šňůru.

Odrazit jste se mohli už od mosteckého zápasu, který jste měli ideálně rozehraný.

Navíc od vedoucího gólu jsme byli na koni, Most jsme k ničemu nepouštěli. Jenže oni vyrovnali ze své jediné šance v prvním poločase.

Pak už bylo Slovácko vidět jen při sbírání žlutých karet.

To už je psychika, každého to štve a nesoustředí se tak na výkon. Přibývá nadávek, na protivníka jste vyhecovaný. Každé slovo vás rozhodí.

Co dělá s kabinou nízký bodový zisk?

Je to špatné, to je jasné. Ale je to v nás, musíme se z toho dostat sami.

Jak?

Teď vyhrát se Spartou, to je základ.

Autor: Radek Štěrba


Dobrý den s Kurýrem

Slovácko tápe, už atakuje dno!

Třebaže druholigoví fotbalisté 1. FC Slovácko na severu Čech už v šesté minutě otevřeli skóre, domů se vrátili s prázdnou. Kýžený bodový export nepřineslo ani výrazné zamíchání se sestavou, kdy na lavičce zůstal i nejzkušenější borec Němčický.

Slovácko zkrátka fotbalově tápe. Trenér Jurkemik kromě Němčického nechal sedět i Formánka, Šimáčka a do středu pole vrátil Bergera. Třicet minut se zdálo, že jeho svěřenci našli ztracenou půdu pod nohama. Na soupeře doslova vlétli a výrazně jej zaskočili. Už po pěti minutách se dvakrát vyznamenal domácí brankář Paleček, který zázračně vychytal Inemana i Matůše. Na Lysoňkovu hlavičku po rohu Bergra byl však krátký a hosté od 6. minuty vedli.

Domácí se k jejich bráně dostávali jen sporadicky a náznaky střeleckých příležitostí Kovář v bráně s přehledem likvidoval. Slovácko své vedení mohlo ještě potvrdit. Ale Paleček byl opět proti. Nejprve vychytal Matůšovo zakončení a při střele Čtvrtníčka mu pomohlo i trochu štěstí.

Domácí se vrátili do utkání po rychlé a nenápadně vyhlížející akci. Mrkvička zpětnou přihrávkou nabil Trubilovi, který se pohotovou ránou trefil přesně k tyči a zatroubil tak ke zvratu. Hosté totiž vypadli ze své role a domácí se dostávali stále více před Kovářovu branku.

Po změně stran ještě více zvýšili svůj důraz a byli to oni, kteří jednoznačně udávali tempo zápasu. Navíc v nově poskládané obraně hostí se začala objevovat okénka. Zahrávaný trestný kop propadl trestuhodně až k Jedinákovi, který si na malém vápně zpracovával míč, a jeho souboj s Hrotkem posoudil rozhodčí jako penaltový. Pokutový kop bezpečně proměnil Mrkvička a domácí se ujali vedení.

Trenér Jurkemik sáhl ke dvojímu střídání a notně posílil ofenzivu. Jenže změny v sestavě změnu na hřišti nepřivodily.

Naopak. Domácí stále diktovali tempo hry a s přehledem kontrolovali své vedení. Soupeře k žádnému tlaku nepustili. Navíc dokázali využít okének v obraně. Při jednom z nich se dostal v 81. minutě míč až k nekrytému Schutovi a ten s přehledem pojistil vedení. Domácí hráli v tu chvíli jen v deseti.

Hosté se už na nic nezmohli, a tak si připsali další tříbrankovou porážku.

Autor: Aleš Mazúrek


Do Hradiště míří české modelky. Ani fotbalisté 1. FC Slovácko si nechtějí nechat ujít benefiční módní show

Modely přední návrhářky Camilly Solomon a uherskohradišťského butiku Le Femme Fatale předvedou v prostorách Reduty tento pátek 3. října známé české modelky Lucie Hadašová, Kateřina Průšová, Kateřina Smejkalová, Zuzana Štěpanovská a další. Jako hosté se objeví zpěvačka Ilona Czáková, modelka Andrea Verešová, její manžel Daniel Volopich, nebo známý fotograf Jadran Šetlík. Večerem bude provázet moderátor České televize Petr Horký.

Celou módní show pořádá jako charitativní akci nově založený slovácký nadační fond Dětský svět ve spolupráci s dalšími dvěma místními slováckými nadacemi Děti - kultura - sport a Moravské Slovácko. Záštitu nad touto charitativní akcí drží hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš a starosta města Uherské Hradiště Libor Karásek.

Výtěžek celé velkolepé akce bude věnován postiženým dětem na Slovácku. Dobročinnou akci, která má vygenerovat finanční prostředky na vybudování snoezelenové místnosti a na pomůcky pro smyslový rozvoj dětí Základní školy a Mateřské školy speciální v Uh. Hradišti, mimo jiné podpořil i fotbalový tým 1. FC Slovácko, když si celá kabina A-týmu koupila lístky.

"Získat peněžní prostředky pro dobrou věc je v dnešní době stále těžší. Přesto jsme se do toho pustili a věříme, že kolem nás jsou i další lidé, kteří mají velké a otevřené srdce a kterým nejsou osudy postižených dětí lhostejné a mohu a chtějí pomoci stejně jako my," říká Irena Uhlířová, spoluzakladatelka nadačního fondu Dětský svět.

Autor: fcs


STŘÍPKY ZE SPRCH

Druhé brance domácích předcházel souboj Richarda Hrotka s Jedinákem, po kterém ukázal rozhodčí na pokutový kop. Z přímého kopu míč propadl, s Jedinákem jsme se drželi navzájem. Já ho držel a on mě taky. Jednoduše upadl a byla z toho penalta. Těžko říct. Písknout se dala, na druhou stranu balon byl zase dost daleko od něj. Dobře jsme začali, ale pak si nechali dát hloupý gól na 1:1 a ve druhém poločase se to s námi vezlo."

V Mostě si navlékl kapitánskou pásku na rukáv Tomáš Randa, který však své mužstvo k bodovému zisku nepřivedl. "Dostali jsme zbytečný gól na 1:1. Tam si musíme zavolat a přebrat hráče. Myslím ale, že Most si nezasloužil vyhrát. Za první poločas určitě ne. Zase jsme doplatili na to, že neproměníme vyložené šance.

Ondřej Lysoněk oslavil svůj návrat do sestavy už po šesti minutách vstřelenou brankou. "Berger kopal roh, já jsem měl za úkol chodit na přední tyčku. Kopl to pěkně a já jsem míč jenom líznul a ani nevím, kam spadl. Co je to ale platné, když jsme obdrželi tři branky po našich chybách! Při první jsme si nepohlídali hráče, který naběhl ze středu hřiště. Druhý gól byl z penalty a při třetím jsme už hráli vzadu s méně hráči a z protiútoku dostali góla. Musíme se takových chyb vyvarovat. Pochytat především odražené míče, protože pak se na nás valí jeden útok za druhým."

Na hřišti se od úvodního hvizdu objevil i Ondřej Čtvrtníček, který se opět dostal do vyložené šance, ale Paleček mu ji i s trochou štěstí zlikvidoval. "Od Matůše jsem dostal balon. Chtěl jsem vystřelit křížem, ale šli mně tam dva hráči, tak jsem si míč zasekl, ale trefil jsem jej tak, jak jsem jej trefil. Chtěl jsem ho dát nahoru, ale měl jsem to na levačku, kterou mám slabší. A že to gólmanovi zůstalo pod lýtkem? Mám prostě smůlu jak nikdo."

Autor: Aleš Mazúrek


"Utkání otočil zvýšený důraz domácích"

Ladislavu Jurkemikovi přibývají na čele vrásky. Jeho soubor ztrácí jednu pozici za druhou a ze štiky druhé ligy se stává pomalu leklý kapr. V Mostě to tak však dlouho nevypadalo. "Po úvodu utkání jsem si nepředstavoval, že prohrajeme tři jedna. Začátek jsme měli dobrý. První dvacetiminutovku jsme kromě gólu měli další dvě tři šance, kde domácí brankář dvakrát či třikrát svůj tým podržel. Potom jsme však soupeře pustili k vyrovnávací brance, přestože jsme v daném prostoru měli dostatek hráčů, kteří však nebyli důslední. Ve druhém poločase byl soupeř agresivnější. Jestli to jedenáctka byla, či nikoliv těžko říci, ale musím říci, že soupeř nás ve druhém poločase předčil v důrazu. Samozřejmě pokud děláme takové chyby, jakou jsme vyrobili při jedenáctce anebo při třetím góle, tak se těžko takové zápasy vyhrávají," lamentoval nad okénky v obraně, která se opakovala podruhé za sebou při venkovním utkání, Ladislav Jurkemik.

Jeho protějšek Robert Žák mohl být spokojený. Nejenže jeho tým otočil vývoj utkání, ale také se posunul na druhou příčku tabulky. "Slovácko řadíme ke kandidátům na špici tabulky. Věděli jsme, že ambice Slovácka jsou hodně vysoké, a viděli jsme také některá jeho utkání, z nichž bylo poznat, že herní projev není špatný. Chyby ale vždycky udělali. Ať to bylo v Třinci, kde měli pět šancí a domácí jen čtyři, přesto z nich dali tři góly. Věděli jsme, že musíme hrát důrazně a nenechat Slovácko hrát, sbírat odražené míče a vyjíždět z obranného bloku. Bohužel nás Slovácko v začátku přehrávalo, bylo důraznější. Naplnilo se to při standardce, kdy byli hosté důraznější, a to před tím Paleček dvakrát zázračně zachránil.  Pak jsme byli zbytečně nervózní a Slovácko dobře kombinovalo. Postupně jsme ale hru vyrovnávali a pak se podařilo vsítit gól, když si Trubila dobře naběhl. Tímto momentem nastal zlom. Ve druhém poločase se zlepšil náš důraz, začalo se hrát víc kombinačně, po stranách a vyústilo to dalšími brankami," hodnotil spokojeně tříbodový zisk domácí trenér.

Autor: Aleš Mazúrek


Změny v kádru nebudou

Ve středu končí přestupové okno, a tak i ve Slovácku zvýšili svoji aktivitu. Zvláště když se svěřencům trenéra Jurkemika nedaří především v koncovce. Už minulý týden si slovenský kouč vyhlédl svého krajana z Petržalky Tomáše Oravce, ale bývalý nejlepší kanonýr slovenské ligy na Slovácko nezavítá.

"Jednali jsme s hráčem a ten do druhé ligy jít nechce. Raději chce zůstat v Petržalce, a odmítl i možnost příchodu v zimě, kdy má namířeno do zahraničí," popisoval jednání s osmadvacetiletým fotbalistou, který má bohaté zkušenosti i z české nejvyšší soutěže v dresu Viktorie Žižkov.

Nejasnou situaci v celku slovenského mistra chtěl využít Ladislav Jurkemik i ve druhém případě a oslovil na Slovácku dobře známého Zbyňka Pospěcha. Ani v jeho případě však neuspěl.

"Pospěch mně řekl, že vybírá z ligových nabídek a že do druhé ligy jít rovněž nechce," vyloučil návrat střelce do Slovácka Ladislav Jurkemik.

Otevřenou tak zůstává jen otázka Petra Faldyny, který by se stále rád vrátil domů na Slovácko. "V nejbližších dnech budeme znovu jednat v Jihlavě, ale výchozí situace pro jednání není příliš příznivá, díky rozhodnutí arbitrážní komise," naznačuje sportovní ředitel Petr Pojezný, že Jihlava se nejlepšího střelce druhé ligy nebude chtít vzdát, a přidává závěrečné slovo. Hráčů máme dostatek, takže si budeme muset vystačit z vlastních zdrojů."

Autor: Aleš Mazúrek


Slovácký deník

Slovácko tápe, změny ale vedení klubu zatím nechystá

Když se ambicióznímu klubu nedaří a pohybuje se v patrech tabulky, která místo boje o postup znamenají spíše boj o záchranu, obvykle přicházejí na řadu pokuty, přeřazení hráčů do rezervního týmu, vyhazov trenéra či pořádná obměna kádru.

Vedení 1. FC Slovácko sice před týdnem sáhlo k pokutám, ani po další porážce v Mostě však zatím žádné radikálnější řešení nechystá.

„Víme, že je situace vážná, nechceme ale nic řešit s horkou hlavou,“ říká ředitelka klubu Marcela Mrázková.

Slovenský stratég Ladislav Jurkemik se tak o své místo, tedy alespoň zatím, bát nemusí. Zdá se, že má podporu vedení, které spíše vidí chybu v hráčích.

„Trenér má samozřejmě na mužstvo vliv, podle mého názoru ale rozhoduje hlavně výkon hráčů na hřišti. A tam to zatím není podle našich představ. Máme tým, v jehož schopnostech je boj o nejvyšší příčky. Hráči to ale zatím nedokazují,“ říká šéfka hradišťského klubu.

Konkrétně se jí nelíbí slabá bojovnost a agresivita především u mladších hráčů. „Chyby dělají všichni, to se stane. Jenže až na Gondu se mi zdá, že do toho všichni nedávají maximum,“ zlobí se Marcela Mrázková, která ale zatím nemá připravené konkrétní řešení, které by klub mělo z krize vyvést. „Samozřejmě to řešíme ve vedení, s majitelem klubu, trenérem, budeme se o tom bavit i s hráči, a také s fanoušky. V nejbližších dnech se ale chceme soustředit na pohár (Slovácko ve středu hostí prvoligové 1. FC Brno - pozn. aut.), takže až do čtvrtka se nic nemění,“ uvedla Mrázková.

I v posledním prohraném zápase v Mostu Slovácko ukázalo kvalitu, jenže nevydrželo až do konce. „Prvních dvacet minut jsme hráli dobře a kromě gólu jsme si připravili i další šance, jenže jsme je neproměnili,“ litoval po zápase v Mostě Ladislav Jurkemik. „Pak jsme soupeři naší nedůsledností dovolili vyrovnat a po změně stran už byl soupeř lepší. Rozdíl byl hlavně v agresivitě. Po vydařeném úvodu zápasu jsem si rozhodně nepředstavoval, že prohrajeme,“ posteskl si zkušený trenér.

Jakou cestou chce současný krizový stav řešit, se nám ovšem nepodařilo zjistit, na mobilním čísle Ladislava Jurkemika se totiž včera ozývala jen hlasová schránka.

Autor: Michal Sladký


Němčický: Hrajeme špatně, ale věřím, že to zlomíme

Pavel Němčický je bez nadsázky ikonou fotbalového Slovácka. Zkušený obránce, který pochází ze sousedních Kunovic, před dvěma lety mužstvo po sestupu z nejvyšší soutěže neopustil a dal tak jasně najevo, že mu osud klubu leží na srdci. Chtěl být součástí týmu, který městu s vynikajícími fanoušky vrátí první ligu. Loni se to nepovedlo, začátek letošní sezony je rovněž velmi špatný. O to hůř kapitán mužstva nese současnou situaci.

Po devíti kolech máte stejný počet bodů, což je hodně málo. Co se děje?

Je to špatné. Určitě jsme si začátek sezony představovali jinak. Jenže hned v prvním kole jsme v závěru nešťastně ztratili výhru v Opavě, pak jsme gólem v nastavení prohráli s Ústím a od té doby se nás jakoby drží smůla.

Jen na štěstí to však svádět nedá…

To určitě ne. Postupně se nám přestalo dařit a v posledních zápasech jsme hráli špatně. To musíme otevřeně říct.

Situace už je pomalu kritická. Sedli jste si třeba se spoluhráči a vyříkali si některé věci?

Bavíme se o tom po každém zápase. Jediným řešením je, že musíme pořád makat a bojovat a věřit, že se to otočí. Zní to sice jako klišé, ale je to prostě tak.

Šéfka klubu paní Mrázková uvedla, že se jí nelíbí slabší bojovnost u mladších hráčů. Co vy na to?

Tak bych to neřekl. Nám se prostě nedaří jako týmu, rozhodně bych to nijak nerozděloval na staré a mladé. Jsme jedno mužstvo a musíme se zvednout.

Vy jste místní patriot, na klubu vám určitě hodně záleží. Nemáte někdy pocit, že u některých hráčů to tak třeba není, že jim osud klubu až tak neleží na srdci?

Jsem místní a s klubem samozřejmě hodně cítím. Na ulici se potkávám s lidmi, kteří se mě pořád ptají, co se děje a tak podobně. Samozřejmě to není příjemné, ale je cítit, že jim na Slovácku záleží. Neřekl bych ale, že někdo z kluků nehraje úplně naplno, že do toho nedává všechno. Jednoduše senám teď nedaří. Věřím, že to brzy zlomíme.

Autor: Michal Sladký

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
01.10.2008, středa, 10:30 - Co se píše o Slovácku v dnešních novinách
30.09.2008, úterý, 10:38 - Jurkemik: Vinu beru i na sebe
29.09.2008, pondělí, 21:55 - Jsem zklamaný, přiznává kouč Slovácka Jurkemik
29.09.2008, pondělí, 14:54 - TVS: Sestřih zápasu proti Vítkovícím
29.09.2008, pondělí, 13:45 - Dnes předprodej na Brno. Permanentkáři mají vstup zdarma
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace