*
včera
Poslední rozhovor Michala Kadlece
včera
TISKOVKA | Patrik Blahút po Slavii
včera
TISKOVKA | Jan Baránek po Slavii
17.05.2024
Rozhovory | Slovácko - Slavia
15.05.2024
Z PLOCHY | Daniel Holzer po zápase v Mladé Boleslavi
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 980 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám

Ostrava vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

26.05.2024 od 16:00

Městský stadion Vítkovice

Přihlášeno
32
fanoušků

Co se píše o Slovácku v dnešních novinách?

27.10.2008, pondělí, 15:10
noviny_velky.jpg


Mladá fronta DNES

Slovácko remízou neoslnilo, kouč Jurkemik však žije

Hodně šťastnou remízu 1:1 si přivezli fotbalisté Slovácka z Karviné.

Zisk pouhého jednoho bodu pro tým, který namísto návratu do nejvyšší soutěže zatím bojuje ve druhé lize spíš o záchranu, sice nic moc neřeší, hráči ovšem v Karviné alespoň ukázali, že v nich stále je vnitřní síla.

Vůbec poprvé totiž letos dokázali alespoň srovnat nepříznivě se vyvíjející utkání.

A zároveň tak prozatím udrželi ve funkci kouče Ladislava Jurkemika, který v minulých dnech dostal od šéfky Slovácka Marcely Mrázkové ultimátum - získat ve dvou nejbližších zápasech alespoň čtyři body. V sobotu proto ještě musí doma porazit poslední Fulnek.

„Chlapcům jsem řekl, ať nehrají za mě, ale ať hrají sami za sebe. Trenér tady za pár dní být nemusí, ale oni zůstanou,“ řekl Jurkemik.

„To víte, že jsme na to mysleli. Trenér je součást kolektivu, všichni držíme pohromadě,“ poznamenal Tomáš Randa, autor jediné slovácké branky v zápase.

Byla to vůbec jediná pořádná šance jeho týmu, který jinak znovu předvedl hodně rozpačitý výkon.

Karviná naopak do zápasu vstoupila ve velkém stylu. Po několika šancích se prosadil v 6. minutě Sourada, kterého ve vápně neuhlídal Gonda.

Slovenský záložník však své zaváhání napravil pět minut před přestávkou - rychlý brejk zakončil křížným centrem k zadní tyči, kde se v těžké pozici postaral Randa alespoň o šťastné vyrovnání.

Autor: Radek Štěrba


Dobrý den s Kurýrem

Jurkemika zachránil Filipko

Slovácko
se namočilo do sestupových vod, a tak je nyní pro něj každý zápas klíčový. Nervozita mu svazovala nohy i v Karviné.

Už v první minutě chybovali při dlouhém nákopu a tečovaná střela zkušeného Sourady skončila těsně vedle brány. Ani toto varování si však nevzali hosté k srdci.

Už za šest minut nechal Němčický přeletět míč nad hlavou, Srb v domácích službách Milosavljev se dostal za obranu, s přehledem si položil i brankáře Filipka a do prázdné brány otevřel skóre.

Obrana hostí byla i nadále v nedbalkách a domácí útočníci si v ní dělali téměř, co chtěli. Nejprve Opic nedosáhl na přihrávku a stejný hráč ve 24. minutě z vyložené pozice přehodil Filipka, ale naštěstí i branku.

Hosté se téměř nedostávali za polovinu a k prvnímu ohrožení brány došlo až po půlhodině hry. Gondova rána z otočky byla sice pohotová, ale spíše propagační. Domácí odpověděli trestným kopem Rýdela, se kterým měl Filipko plné ruce práce. Za dalších pět minut stejný hráč zatočil svůj trestný kop a ten skončil na břevně Filipkovy brány.

Zdálo se, že hosté se k ničemu nezmohou a budou jen odevzdaným soupeřem. Opak byl však pravdou. Ve 40. minutě našel dlouhý nákop Stýskaly Gondu, který se zaseknutím zbavil Hoffmanna a přesným centrem našel na zadní tyči Randu, pro kterého už nebyl problém poslat míč do sítě.

I nástup do druhé půle měli domácí nadějný. Nejprve osamocený Opic nedosáhl na malém vápně na centr. Pak se opět vytáhl Filipko před Milosavljevem. V 64. minutě Rýdelův další trestný kop prosvištěl kolem pravého vinklu brány hostí. Za tři minuty skončila Milosavljevova hlavička těsně nad.

Pak hosté přidali ve středu hřiště, hra se vyrovnala a šancí ubylo. Domácí se k nim dostávali především po darovaných standardních situacích, které hlavní rozhodčí Makovička posuzoval na obou stranách rozdílně.

Autor: Aleš Mazúrek


Hrát jsme začali až ve druhém poločase

Po domácí porážce se Slovácko propadlo ke dnu tabulky, a proto je pro něj každý zápas nesmírně důležitý. Stejně tomu bylo i v Karviné, která má jen o tři body více. Také proto trenér Ladislav Jurkemik neměl přehnané ambice. „Vzhledem k tomu, v jaké jsme momentálně situaci, tak jsem s bodem spokojen. Karviná má bojovné mužstvo a také dobré hráče. Nezachytili jsme začátek. Soupeř měl po vedoucí brance další šance a naši hráči měli hlavy opět dole. Hráli jsme bez koncentrace a jiskry. Naštěstí jsme do poločasu stačili vyrovnat po pěkné akci a pak začali alespoň trochu hrát. Druhý poločas byl oboustranně bojovný s nasazením, ale bez šancí.“

Pro trenéra Karviné Leoše Kalvodu bylo utkání dvakrát významné. Nejen že šlo o body, ale bylo to také utkání proti týmu, který ještě v loňském roce vedl a od kterého musel předčasně odejít. „Za první poločas jsme si výhru zasloužili. Měli jsme hodně šancí, hodně standardních situací, které jsme špatně zahrávali, protože do soubojů jsme nechodili s patřičným nasazením. Druhý poločas se skutečně odehrával spíše v prostředku hřiště, kde bojovnost vítězila nad fotbalovostí. Propadli jsme ve hře dopředu a ve finální fázi. I když jsme prostřídali čtyři útočníky, neprosadil se ani jeden,“ postěžoval si trenér domácích.

Hosté měli už podruhé za sebou katastrofální vstup do utkání, když inkasovali už po sedmi minutách. „Míč nedokázal odhlavičkovat Němčický, který měl míč na hlavě, jenže se ohnul a pustil jej za sebe. Soupeř se dostal za obranu a se svojí šancí si poradil. Byla to jednoznačně naše hrubá chyba,“ popisoval nepovedený začátek trenér Jurkemik.
 
Jeho svěřenci si připsali na své konto osm žlutých karet, což je letošní rekord. „Myslím, že to nebylo takové utkání, ve kterém by mělo být uděleno našemu mužstvu osm žlutých karet. Obyčejný šlapák přece není na žlutou kartu,“ podivoval se nad svérázným metrem hlavního sudího Makovičky trenér hostí Ladislav Jurkemik.
 
Autor: Aleš Mazúrek
 
 
Střípky ze sprch
 
Ondřej Lysoněk si sobotní utkání příliš neužil. Ze hřiště šel už po dvaceti minutách. U inkasované branky však ještě byl, i když u ní přímo neasistoval „Dostal jsem kolenem do zad, když chtěl protihráč centrovat, jenže se netrefil pořádně do míče, zato se trefil do mých zad. Začalo mně v tom škubat, takže jsem nemohl pokračovat. Při té brance domácí nakopli dlouhý míč, kluci to tam nechali skočit, Gondič tam nepohlídal hráče za sebou a ten šel sám na brankáře. Říkali jsme si, že nechceme dostat brzy góla, a zase se nám to nepovedlo. To se pak těžko dotahuje.“
 
Nazlobený na své spoluhráče odcházel ze hřiště Miroslav Filipko, který musel několikrát řešit okénka v obraně. Při tom úvodním však byl bezmocný. „Celý podzim nás provází podobné chyby jako při první brance. Jsou to školácké chyby, kdy nedostoupíme hráče. Alibistický postoj k míčům, které padají nebo se odrážejí. Prostě katastrofální chyby. To se nemůže stát ani v žácích. A toto se nám stává nonstop. Ať už s Bohemkou, nebo zápasy předtím. To je už k pláči. Na gól se nadřeme a z takových chyb inkasujeme. Pak je těžké vůbec hrát.“
 
Tomáš Randa byl u vyrovnávací branky, ale ani on nebyl spokojený s úvodem utkání, ve kterém se domácí dostali lacino do vedení. „To už je opravdu neskutečné, jak jsme si nechali utéct začátek. Už je to spíše pro zasmání. Při té mé brance poslal Stýskala dlouhým míčem dopředu Gondu, který zasekl a obehrál dva hráče. Já jsem naznačil pohyb na přední tyč, zasekl jej a šel na zadní, kde mě Michal krásně našel, a pak to byla už jen otázka kam to dám. S gólmanem Blahou se známe z Olomouce, tak si asi myslel, že to dám do protipohybu, ale já to umístil k tyči.“
 
Michal Gonda byl u obou klíčových akcí utkání. V úvodu neudržel domácího záložníka, ale za půl hodiny předložil Randovi gólovou tutovku. „Při tom prvním góle jsem zaspal. Díval jsem se na balon a ten hráč mně utekl, pak obešel i brankáře a v pohodě skóroval. Byla to moje chyba. Na druhé straně jsem viděl, že má Stýzi míč, tak jsem se rozběhl a měl proti sobě dva hráče. Zasekl jsem jim míč a viděl na zadní tyči Randu. Jsem rád, že jsem jej přesným míčem našel. Výkon nebyl žádný výjimečný, ale bod je cenný. Doufám, že se od něj odrazíme.“ 
 
Autor: Aleš Mazúrek 
 
 
Meč nad Jurkemikem není ostrý
 
Slovácko má za sebou bouřlivý týden, ve kterém muselo řešit řadu potíží. Tím, co trápí vedení klubu, ale i fotbalovou veřejnost celý podzim, jsou výsledky, ale i výkony mužstva. Vše vygradovalo domácí porážkou 0:2 s pražskými Bohemians, po které se začalo nahlas skloňovat jméno trenéra Jurkemika v souvislosti s jeho odchodem z funkce. Generální manažerka klubu nechtěla dělat unáhlená rozhodnutí a konečné slovo chtěla nechat majiteli klubu a představenstvu.
 
„Je to právo majitele klubu, které nechce nikdo zpochybnit. Proto konečné slovo bude mít skutečně představenstvo klubu, které by se mělo sejít v tomto týdnu,“ říká i nyní ředitelka klubu Marcela Mrázková.
 
Jenže v úvodu týdne vyplavalo na povrch, že trenér dostal čtyřbodové ultimátum ze dvou zápasů. „Určitě bych to nenazývala ultimátum, tak si to nazvala některá média. Já vůbec považuji za nešťastné, že se to dostalo mezi veřejnost. Mám ale na tom svůj díl viny. Celé to vzešlo z naší sportovní porady a mělo to být dalším impulsem pro práci celého realizačního týmu A-mužstva,“ snaží se uvést věci na pravou míru Mrázková.

Jenže úterní Slovácká férovka, setkání fanoušků s hráči, trenéry a funkcionáři, z ní informaci o čtyřbodovém požadavku doslova vytáhla. Nelíbilo se to ani trenéru Jurkemikovi, který však na sobě v Karviné necítil žádný tlak.
 
„Myslím si, že takové věci se mají řešit mezi čtyřma očima a nemají se dostávat ven, ale mě osobně a moji práci to nějak zvlášť neovlivňuje. Naopak. V Karviné jsem hráčům řekl, že za mě hrát nemusí. Hrají především za sebe, za klub a za fanoušky, kteří za nimi přijeli až do Karviné. A já osobně jsem byl klidnější než obvykle. Nějak to ze mě spadlo. Když to má přijít, tak to přijde. Po té rychlé brance to sice nevypadalo dobře a já na hráče křičel, aby se zkonsolidovali a nedostali další branky, protože důležité je i skóre,“ snažil se nemyslet na Damoklův meč trenér Ladislav Jurkemik.
 
Za svého kouče se postavili i hráči. „Věděli jsme, že na trenéra je tlak, ale on sám nám řekl, že hrajeme především za sebe a za Slovácko. V kabině jsme si řekli, že se na něj nevykašleme. Je to článek týmu, a tak musíme bojovat i za něj. Navíc jsme si ukázali, že to bojovností jde,“ vyjadřoval stanovisko kabiny autor vyrovnávací branky v Karviné Tomáš Randa.
 
Konečné slovo tedy bude mít představenstvo klubu, které však už jednou naznačilo, že trenér dostane šanci dokončit podzimní část.
 
Autor: Aleš Mazúrek
 
 
Sportovní úsek Slovácka pracuje i nadále normálně
 
Další problém, který Slovácko musí v těchto dnech řešit, je absence sportovního ředitele Petra Pojezného.
 
„Petr si vzal dovolenou a potřebuje klid. O situaci v klubu však dobře ví a dá se říci, že i normálně funguje. Podepisuje smlouvy, komunikujeme s ním prostřednictvím mailu, textových zpráv, navštěvujeme jej. Jen se jej snažíme oddálit od problémů, které by jej mohly vytrhávat z klidu. Všichni věříme, že se vrátí a bude pokračovat v klubu,“ odvrací nejčernější scénáře, které se vyrojily mezi veřejností, Marcela Mrázková.
 
Činnost klubu tak není ničím omezena. „Petrova absence neznamená, že by klub byl nějak ochromen. Normálně pracujeme. Jeho práci momentálně převzal jeho zástupce, sportovní manažer Jiří Chytrý, který má se sportovní oblastí bohaté zkušenosti. Pro představenstvo připravujeme analýzy výkonů mužstva, návrhy na zimní posílení kádru apod. Samozřejmě, že uvažujeme o posílení sportovního úseku, ale to je cíl dlouhodobý,“ netají Mrázková.
 
Právě tou posilou na sportovním poli se měl podle některých médií stát Ladislav Jurkemik, který měl z trenérské židle přejít na místo sportovního ředitele. Ten ale o úřednickou funkci zájem nemá. „Je to takové vystřelení do vzduchu. Ani jsem nad tím nepřemýšlel. Pokud je to míněno vážně, je potřeba si sednout a říci, co by ta funkce obnášela. Já ale s penězi dělat nechci. Jezdit a kupovat hráče, to není pro mě. Nedělal jsem to nikdy a dělat ani nemíním. Jsem zatím trenér a tím chci také zůstat,“ kroutí hlavou Jurkemik. Jurkemikův přesun do kanceláře popírá i Mrázková. „Je to další příklad toho, co dokáží překroutit média. S tím, že by nám pan Jurkemik vypomáhal na sportovním úseku, pracujeme už od jeho příchodu. Koneckonců podobnou nabídku měl i od Ružomberoku, kde působil před námi. Je to fotbalová osobnost s obrovským množstvím zkušeností, které bychom chtěli pro klub využít i jinak, ale místo sportovního ředitele zůstává Petrovi Pojeznému.“
 
Autor: Aleš Mazúrek
 
 
Deník Sport
KARVINÁ - SLOVÁCKO 1:1

Jurkemik žije! Trenér Slovácka se šťastnou remízou v Karviné udržel ve funkci minimálně do příštího kola. „Říkal jsem hráčům, ať za mě nehrají,“ uvedl Ladislav Jurkemik. „Musejí hrát za klub, za fanoušky, kteří za námi přijeli. A sami za sebe,“ dodal. Hra jeho týmu byla znovu mátožná a bez jiskry. Domácí vstřelili po Souradově hezké akci rychlý gól a Jurkemikův celek předvedl jeden skvělý brejk, který mu stačil k zisku bodu.
 
Nejlepší hráči: Rýdel, Buryán - Filipko
Autor: Michal Koštuřík


Slovácký deník

Fotbalisté Slovácka vydolovali v Karviné cenný bod

Duel o šest bodů neměl vítěze. Fotbalová Karviná poprvé v nové sezoně remizovala, když ve 13. kole II. ligy darovala bod 1. FC Slovácko.

KARVINÁ - 1. FC SLOVÁCKO 1:1 (1:1)
 
Domácí měli impozantní vstup do utkání. Astejně jako nedávno proti Fulneku obstarala úvodní trefu srbská akvizice v zeleném dresu -Vladan Milosavljev. V tu chvíli ještě nikdo na stadionu netušil, že to bude jediná karvinská radost. Ještě předtím, dokonce už v 10. sekundě, zkoušel hosty zaskočit Sourada, ale byl z toho jen první ze série rohových kopů, ze kterých domácí často hrozili.
 
„Do soubojů jsme ale chodili špatně. Scházel potřebný důraz, neřešili jsme situace tak, jak máme nacvičeno,“ nebyl spokojen se zahráváním standardek trenér Karviné Leoš Kalvoda.
 
Ve 31. minutě Rýdel z přímého kopu protáhl gólmana Filipka, o pět minut později si to zopakoval a trefil břevno!
 
Teprve poté se hosté dostali k pořádné akci, a ta byla hned gólová. Brejk Gondy po levé straně nezachytil nikdo z domácích hráčů, hráč Slovácka přes Hoffmanna odcentroval a Randa na vzdálenější tyči zblízka překonal bezmocného Blahu - 1:1.
 
Další tlak domácích už byl jen platonického rázu a přímé ohrožení brány se nekonalo ani na jedné straně.
 
„S bodem jsme samozřejmě spokojeni. Věděli jsme, že Karviná má dobré hráče, bojovné mužstvo, v první části měla znatelnou převahu. Nezachytili jsme její začátek, naštěstí po dobře provedeném kontru jsme srovnali,“ bral evidentně bod všemi deseti Ladislav Jurkemik, trenér 1. FC Slovácko.
 
Výsledný rezultát neodpovídá dění na hřišti. Hosté proti nováčkovi soutěže nepředvedli nic, za co by si měli odvézt domů byť jen jediný bod. Na rohy vyhráli domácí 11:2, na žluté karty byli úspěšnější hosté 7:3, ale veškeré statistické údaje s nadvládou Karviné stejně přemazalo konečné skóre - 1:1.
 
„Netvrdím, že remíza je spravedlivá. Já jen říkám, že bod stoprocentně bereme,“ usmíval se Jurkemik, který měl před utkáním nůž na krku. Porážka by znamenala nejspíš jeho vyhazov.
 
Ten v nedávné době postihl právě karvinského trenéra Leoše Kalvodu, jenž musel Slovácko předčasně opustit. Ale jak vidno, v trenérech problém není. Když se Slovácko nemůže vymotat ze špatných výsledků už skoro rok.
 
„Za první půli jsme si zasloužili vyhrát. Hráči ale propadli v útočné činnosti, prostřídali jsme čtyři útočníky, ale žádný z nich se neprosadil,“ krčil rameny trenér Kalvoda.
 
Autor: Martin Ruščin
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
29.10.2008, středa, 13:51 - Jurkemik věří v úspěšný týden
29.10.2008, středa, 05:56 - Získá Slovácko další skalp prvoligisty?
28.10.2008, úterý, 12:35 - Výborný reprezentační debut Krčka s Hladišem
25.10.2008, sobota, 17:17 - Slovácko v Karviné vydřelo šťastnou remízu + OHLASY TRENÉRŮ
25.10.2008, sobota, 09:31 - Kouče Jurkemika čeká první souboj o přežití
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace