*
DNES
Poslední rozhovor Michala Kadlece
DNES
TISKOVKA | Patrik Blahút po Slavii
DNES
TISKOVKA | Jan Baránek po Slavii
včera
Rozhovory | Slovácko - Slavia
15.05.2024
Z PLOCHY | Daniel Holzer po zápase v Mladé Boleslavi
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 980 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám

Ostrava vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

26.05.2024 od 16:00

Městský stadion Vítkovice

Přihlášeno
27
fanoušků

Co píší o Slovácku po včerejší prohře v Přibrami?

22.11.2009, neděle, 11:56
mazura2_velky.jpg

Chyby stoperů? Už toho mám plnou hlavu, přiznává slovácký kouč Mazura

Ať je to po prohraném zápase, nebo i vítězném, trenérovi fotbalového Slovácka Josefu Mazurovi vždycky stačí ke zhodnocení před novináři jen pár vět. Není to velký řečník.

Po porážce 0:2 v Příbrami, kvůli níž se ligový nováček nedokázal vymanit z bezprostředních záchranářských starostí, se však Mazura potřeboval vypovídat. Bylo patrné, jak jej trápí ohromné chyby v obraně, které se s týmem táhnou celý podzim a kazí Slovácku jeden zápas za druhým.

"Už toho mám plnou hlavu," povzdechl si slovácký kouč. "Vidíte, že v poslední době můžeme sáhnout po komkoliv a stejně gólman nebo někdo ze stoperů vyhoří."

Stopeři Peter Struhár a Pavel Němčický v Příbrami neodehráli ani trochu dobrý zápas. Vinou jejich špatné orientace mohli Huňa už v 7. minutě a Hušbauer v 58. minutě hlavičkou zcela lehce skórovat. A jejich skřípající spolupráce s brankářem Petrem Vaškem nabídla ještě další zbytečná dramata.

"Do vápna nám přiletí dva balóny a dostaneme z toho dva góly. Kdyby to bylo ze samostatného brejku proti brankáři nebo po naší taktické chybě, ale takto... Pořád se to opakuje," kroutí hlavou trenér Mazura.

Špatný vstup mělo Slovácko i do minulého venkovního utkání v Mladé Boleslavi. Tentokrát sice hosté začali soupeře přehrávat mnohem dřív, ale zcela selhali v zakončení.

"Příbram ukázala, jak snadno se dá vstřelit gól. V hladu po gólu byl mezi týmy velký rozdíl," všiml si slovácký kouč Josef Mazura.

Příležitostí přitom měli jeho svěřenci spoustu. Ondřejka a Kubáň se třeba zjevili sami před brankářem, ale pokus o křížné přehození ani jednomu z nich nevyšel. Smůlu měl ve velkých šancích Abrahám. A když už Švancara branku vstřelil, obral jej o radost chybně odmávaným ofsajdem asistent rozhodčího.´

"Třeba minule nás Sparta k ničemu nepustila, my jsme prohráli, dobrý... Ale teď jsme měli možností dost," řekl záložník Lukáš Zelenka.

"Už nehrajeme tak lehko jako na začátku sezony. V Příbrami to sice velkou část zápasu vypadalo, že máme nějakou převahu, kombinujeme, ale v koncovce jsme jaloví," uvědomuje si trenér Mazura. "Místo zakončení se pořád snažíme míč někam prostrčit. A když máme krásné akce po straně, tak zase nedáme centr. Je to hra pod tlakem."

Lehce zklidnit se třinácté Slovácko před zimou může v případě výhry v posledním zápase. To ale do Uherského Hradiště přijede Jablonec, druhý tým ligy.

Autor: Radek Šterba

Příbram hrála dobře a nám navíc nezahráli klíčoví hráči, smutnil po další porážce Mazura

Trenér fotbalistů 1. FK Příbram Karol Marko byl velmi spokojený s výkonem svého mužstva v sobotním zápase proti Slovácku, který jeho svěřenci vyhráli 2:0. Kouč řekl, že zabrala jeho speciální masáž po špatném výkonu v předchozím kole.

"Po zápase na hřišti Bohemians 1905 jsem své hráče dva týdny masíroval tím, že jsem jim pouštěl záznam z toho utkání bez zvuku a u toho jsem jim kázal. Byl to trest i pro mě. Tam jsme předvedli přesně to, jak fotbal nemá vypadat a dobře jsme zjistili, co naší hře chybělo," prohlásil Karol Marko.

"Z naší strany to nemělo s fotbalem nic společného. No a dneska jsme vcelku bez větších problémů porazili tým, který je o třídu lepší než Bohemians 1905. Nebylo úplně všechno tak, jak jsem si představoval, ale výsledek hovoří. Fotbal je spravedlivý, to hřiště vám dá vždycky odpověď," prohlásil Karol Marko.

Zmínil se i o nedostatcích, ale připsal je na vrub mládí svého mužstva. "Celý tým je velmi mladý a ti hráči mají právo na chyby. Musí se s nimi hodně pracovat, aby je nedělali znovu. Dnes obrana pochopila, jak má zachytávat kolmé přihrávky, jak hrát na Švancaru, ale zase jsme si neodpustili herní výpadky po prvním góle a na začátku druhého poločasu."

"Jsem spokojený s tím, že máme po 15 kolech 20 bodů, asi se to od nás nečekalo. Ale mohli jsme mít i víc, když si vzpomenu na zápas na Baníku Ostrava nebo doma se Spartou," dodal Karol Marko.

Kouč Slovácka Jozef Mazura očekával, že po tomto zápase přijdou nějaké kroky ze strany vedení a v kabině budou změny.

"Dostáváme góly skoro pořád přes jednoho hráče. V Příbrami jsme to sehráli špatně. Body nám chybí. Rychlý gól na soupeřově půdě je vždycky špatný, zápas se pak vyvíjí pod psychickém tlakem. Ale když už jsme se z toho dostali, tak jsme Příbram skoro neohrozili."

"Byl velký rozdíl mezi tím, jak jsme chtěli dávat góly my a jak soupeř. Měli jsme nějaké pološance, ale nešli jsme do koncovky důrazně, tak jsme neměli žádný odražený míč, centry jsme měli nepřesné, moc jsme ty stopery ani neznervózňovali. Příbram to zvládla velmi dobře po taktické i psychické stránce, šla za góly hladově. Nám nezahráli ani hráči, kteří obvykle táhnou mužstvo. Mám na mysli Lukáše Zelenku a Petra Švancaru," dodal Josef Mazura.

Jméno Heslo
text
  • Pecan - 23.11.2009, pondělí, 15:04
    (0)

    Chybí nám útočník, Švanci to jak byl na začátku ligy dokonalý, tak teď už takový není, Chmelda je věčně zraněný - dokud hrávalo duo Švancara Chmelíček v plném zdraví tak jsme šlapali. Dále taky nechápi stav našich křídelník založníků. Gonda pokud správně vím, tak se ještě minulou sezonu zranil na půl roku s kolenem, na začátku ligy ml být dávno OK. Mazura ho moc nestavil spíš na pár minut a potom nám tady začali vykládat, že mu zase cosi je a před každým zápasem píšou, že je dlouhodobě zraněný, nebylo by od věci aspoň oznámit, co mu je. To samé Fujerik, co s ním je? Kdy budou tito hráči OK? Teď mně řekněte co je s racim ? Ten se poslední dobou tak celkem rozehrál a hrál dobře. Cleber stál za karty. Takže jsme neměli jediné křídlo. V záloze mně chybí sebedůvěra. Vzít balón, zvyšit pohyb, naběhnout si, nebát se, konstruktivně přihrát. Obrana kromě toho, že špatně brání by také něměla jen odkopávat balony ale snažit se konstruktivně rozehrát, nahrát založníkovi a ne zálohu zcela ze hřiště vynechat a kopnout to rovnou útočníkům ať s ním jeden útočník proti 3 soupeřovým hráčům něco udělá. Toto co jsem pospsal je hra Slovácka od doby co potrestali Švanciho. Ani jeho návrat nám moc nepomohl.

  • rosma - 23.11.2009, pondělí, 13:21
    (0)

    Myslím, že by měl opět chytat Mira, ikdyž Vašek vyloženě nezklama a některé zápasy podržel. Mira však panuje vzdušně minimálně po penaltu a klukůch v centrech obrovsky pomůže. V obraně není ani jeden kvalitní ligový stoper. Bohužel. První gól v Přibrami jasně Němčův a druhý taky stoperů. Kolik si jich už na své triko Němča a Struhár za tento podzim připsali? To se pak těžko hraje, když téměř každý náznak soupeře či centr je s našimi stopery gól!!!! Začátek ligy podržel Filipko, ale to nejde stále! A taky potřebujeme nutně útočníka ke Švancimu, Aleš je zraněný a Ondřejka nemá stabilní výkonost. Potřebujeme tam hráče typu Ordoš a ne Smetáka co nevyhraje hlavu!!!! v tomto případě to není až tak trenérem jak stopery!

  • RNA - 23.11.2009, pondělí, 12:03
    (0)

    no jelikož má mazura kompetence asi na 30%, zbytek řídí Krejčí, tak si myslím,že jich moc nechtěl. To se ho musím zastat. Ale jinak souhlasím, už jsem to psal, jeho styl mně taky absolutně nesedí

  • Čevel - 23.11.2009, pondělí, 11:47
    (0)

    Hosi to je od neho hodne zajimave vysvetleni:on ty hrace nechtel ze o nich ted rika jak jsou spatni?proc nehraje treba gondic sem slysel ze je uz zdravy.nevim ale pepikuv styl trenovani me nesedi.hlavne jeho podivne stridani.ale co uz musime to prekousnout ale byl bych rad kdyby dosel nejaky novy trener!

  • Sakic - 22.11.2009, neděle, 21:15
    (0)

    Myslím,že to ukazuje na co momentálně máme.Tak tak se zachráníme ve 2 lize,tak nemúžeme čekat zázraky.Záchrana bude úspěch v lize.

  • tsatsiki - 22.11.2009, neděle, 21:11
    (0)

    Když vašek chytal špatně,tak proč nevystřídal vaška filipko?

  • Survival - 22.11.2009, neděle, 21:08
    (0)

    forever: jmenuj ;)

  • antonio22 - 22.11.2009, neděle, 20:31
    (0)

    no já nevím, o standovi se povídá že je takový trenér z anglie, na treninky moc nechodí, jen na zápasy...proto ho vyhodili ze zlína po pár zápasech

  • andretti - 22.11.2009, neděle, 14:54
    (0)

    trenérem to není, chce to dva kvalitní stopery a ne ty dva, kteří už tam dávno nemaj co dělat. chudák trenér, když to lepí jak může. ten první gol v příbrami to byla hrubka stopera jak blázen. pan zemek by neměl šetřit a koupit aspon dva kvalitní stopery.

  • RNA - 22.11.2009, neděle, 14:40
    (0)

    když si odmyslím to, že bo neznamená nebo, tak Standu bych bral

  • Pett - 22.11.2009, neděle, 14:37
    (0)

    Uličný bo Stanly Levý by nebyl zlý.Chce to nový impuls

  • JUVE - 22.11.2009, neděle, 13:44
    (0)

    Pepiku ja ti verim, pres zimu se daji marodi dohromady, posili se pride stoper a utocnik a bude to dobre,ale je potreba v sobotu Jablonec zdolat a chytit zacatek jara.

  • Artigas - 22.11.2009, neděle, 13:35
    (0)

    hmmm... je načase místo "psa obranáře", který dostal fůru branek, přivést trenéra typu Psotky, který bude ÚTOČIT, protože tenhle tým neví, co to útok je:( perspektiva setrvání v kaprlize je jediná, jak kdysi říkal P. Uličný:"Jaká defenziva?!?! No a co, že dostanem, tři goly, dyž čtyři dáme, tak vyhrajem. Nejlepší obrana je útok". To, co v posledních zápasech FCS předvádí, je trága. To tupé nakopávání balonů se tahne od Molnara a nejsou schopni se to odnaučit. A jestli nevyhrajem ani neplichtíme s takovýma nulama, jak sralta a čokoládovny, tak nemáme ani v té kaprlize co dělat.

  • ikysek - 22.11.2009, neděle, 13:18
    (0)

    phanam: souhlasím

  • phanam - 22.11.2009, neděle, 13:12
    (0)

    Myslím Jožko, že tvé dny už jsou sečteny.

  • antonio22 - 22.11.2009, neděle, 12:59
    (0)

    jen by mě zajímalo kolikrát zelenka zahrál dobře:-) mě se zdá, že byl vidět akorát proti kladnu jinak zatím velice nic

  • RNA - 22.11.2009, neděle, 12:20
    (0)

    tomrs: 100% Struhár

  • tomrs - 22.11.2009, neděle, 12:04
    (0)

    Muj tip na toho jednoho hrace? Peter Stuhar. Asi se pujde probehnout za Becko nebo v lepsim pripade odejde.

pristi
 Další články:
29.11.2009, neděle, 06:09 - HLASOVÁNÍ: ohodnoťte hráče po zápase s Jabloncem
28.11.2009, sobota, 12:55 - Jak zvou noviny na dnešní závěrečný zápas Slovácka?
25.11.2009, středa, 19:31 - Abrahám: Chceme přezimovat na 16 bodech
23.11.2009, pondělí, 13:21 - Jsem naštvaný víc než hodně, zuřil brankář Slovácka Vašek
21.11.2009, sobota, 11:47 - Slovácko počítá ztráty a Mazura varuje: Příbram se prosazuje svou fotbalovostí
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace