*
02.05.2024
Rozhovory | Slovácko - Sparta
30.04.2024
U19 | Rozhovor s trenérem Romanem Westem
29.04.2024
Z PLOCHY | Michal Kohút po zápase v Českých Budějovicích
28.04.2024
TISKOVKA | Ondřej Mihálik po zápase v Českých Budějovicích
28.04.2024
TISKOVKA | Jan Baránek po zápase v Českých Budějovicích
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024

Co píší dnešní noviny o Slovácku

20.10.2008, pondělí, 10:50
noviny_velky.jpg

Mladá Fronta Dnes

Slovácko ve druhé lize tápe. Zase prohrálo

Před startem druhé fotbalové ligy by to znělo jako hodně nepovedený vtip. Slovácko a starosti s udržením soutěže? Kdepak. Jenže po dvanácti kolech je všechno jinak.

"Jsme v realitě. Hrajeme o záchranu," přiznal trenér Ladislav Jurkemik po domácí porážce 0:2 s Bohemians 1905.

Jeho tým po šesté podzimní prohře padl na čtrnácté místo tabulky. Důvody jsou jasné. Mizerná koncovka a individuální chyby v obraně.

"V šestnáctce soupeře nejsme tam, kde máme být. Jsme nedůrazní. Na góly se nadřeme," podotkl Jurkemik.

Potvrdilo se to i v bitvě s Bohemians. Slovácko inkasovalo už v 9. minutě, když uzbecký útočník Ibragimov měl dostatek času, aby dorazil svou vlastní střelu za záda bezmocného Filipka.

"Rychlý gól nám pomohl. Slovácko naopak psychicky poznamenal," všiml si hostující kouč Pavel Hoftych.

Měl pravdu. Domácí si sice vytvořili převahu, ale v zakončení selhali. Dvakrát neuspěl hlavičkující Formánek, obří šanci po pauze spálil Gonda.

Po druhé trefě Bohemians už rezignoval i domácí kotel. Fanoušci nejprve vyvěsili transparent, ve kterém kritizovali práci vedení i výkony hráčů. V 85. minutě pak na protest opustili svá místa za brankou.

"Všimli jsme si toho. Ale to je jejich problém. Svými výkony jim moc nenahráváme," pokrčil rameny kapitán Pavel Němčický.

Slovácko z posledních šesti kol vytěžilo jen čtyři body. Pozice trenéra Ladislava Jurkemika je však stále pevná. "Sám nabídl, že pokud cítíme, že příčinou nezdarů je on, skončí," říká šéfka klubu Marcela Mrázková.

Slovenský kouč má ale zatím od vedení Slovácka důvěru.

Jak dlouho vydrží?

Slovácký deník

Němčický: Výměna trenéra? S tím na mě nechoďte!

Nebylo vůbec jednoduché najít po zápase s Bohemians 1905 hráče, který by byl ochotný podělit se o své dojmy ze zpackaného utkání. Nakonec se sklopenou hlavou okomentoval zápas sám kapitán domácích Pavel Němčický.

Proč jste opět prohráli?
Dostali jsme rychlý gól, a to byl začátek našeho konce. Sice jsme si v průběhu utkání vytvořili nějaké šance, ale když nedáme branku, tak nemůžeme vyhrát. Ve druhé půlce jsme otevřeli hru a inkasovali podruhé. Je to kruté, ale soupeř dal dvě branky, my ani jednu. Proto nemůžeme pomýšlet na slušný výsledek.

Šance ke vstřelení gólu jste přitom měli...
Určitě! Mohl skórovat Michal Gonda a v prvním poločase Formánek. Neskutečně se nadřeme na jeden vstřelený gól.

Při první brance Bohemky jste uklouzl?
Ne. Dostal jsem míčem ránu do hlavy a spadl jsem. Ještě na zemi jsem se snažil balon odkopnout. Než jsem se ale vzpamatoval, tak jejich útočník míč propálil a my jsme prohrávali.

V závěru poločasu jste nehráli špatně, vyrovnání viselo na vlásku. Co k němu chybělo?
Je pravda, že po nevydařeném začátku jsme Bohemku přitlačili. Chyběl nám ale důraz v koncovce a ani štěstí nebylo dneska na naší straně.

V kabině je po zápase ticho, že?
Není to nic veselého. Určitě jsme si to tak nepředstavovali, ale takový už je fotbal. Musíme se z toho dostat sami. Sice to zní jako klišé, ale v naší situaci nám nikdo nepomůže.

Ani diváci vám příliš nepomohli. Pět minut před koncem dokonce odešel celý kotel. Všiml jste si toho?
Ano. Možná tomu nahráváme my svými výkony. Ne možná, ale určitě jsme k tomu dneska přispěli. Já k tomu víc nemám co dodat. My se snažíme, dřeme, ale bohužel nám to nejde. Jak se diváci dneska zachovali, tak to je jejich věc a jejich názor, já jim ho neberu.

Jaká je z toho cesta ven. Pomohla by výměna trenéra?
Tak s výměnou kouče na mě vůbec nechoďte. To není náš problém. Víme, že naše situace není vůbec dobrá, scházejí výsledky. Jiná cesta, než dřít na tréninku a v každém zápase bojovat, k lepším výsledkům nepovede.

Hoftych by Maluru neodvolal

Ještě před dvěma roky kraloval s juniorkou Slovácka třetí lize. V uplynulých dvou sezonách pak jako hlavní trenér koučoval v naší nejvyšší soutěži zlínskou Tescomu. Letos v létě se upsal klubu, který ač druholigový má jedno z největších diváckých zázemí v republice - Bohemians 1905.

Nesčetněkrát vysvětloval, proč šel dobrovolně z I. ligy trénovat opět druholigové fotbalisty. Mluvíme o 41letém Pavlu Hoftychovi (na snímku), jenž dělá fotbal pro diváky, kvůli kterým do Prahy odešel.

Určitě jste čekal víc od domácích. Kde je z vašeho pohledu největší problém Slovácka?
Tak největší chybou bylo odvolání Pavla Malury z loňského prvního místa po podzimní části soutěže. To byl začátek všeho. Odvolání Malury byl chybný krok a od té doby se to nezastavilo a táhne se to se Slováckem dál. To byla hrubá chyba. Potenciál hráčů tu přitom je. Spousta kluků tady hrála I. ligu - Filipský či Šturma. Jenže tito fotbalisté se dodnes nikam neposunuli a hrají za béčko nebo dokonce za céčko.

Nejsou to od vás příliš silná slova?
Já si za tím jednoznačně stojím. Odvolávat trenéra z prvního místa, který s mužstvem odvádí výbornou práci za to, že prý údajně mužstvo nemá fyzickou kondici, je holý nesmysl. Já Pavla Maluru dobře znám. Je to kvalitní trenér a jeho odvolání byla velká chyba, na kterou Slovácko doplácí dodnes. Takovou chybu už udělala Sparta, když z prvního místa v tabulce odvolala Straku.

Jak hodnotíte úroveň druhé ligy?
Ještě se vrátím k PavluMalurovi. Sám vidím, že druhá liga je neuvěřitelně náročná a nesmírně těžká soutěž. Jestli si někdo nevážil toho, že Slovácko bylo vloni po podzimu na prvním místě, tak nedokáže docenit sílu této soutěže.

Je pro vás Slovácko největší zklamání druhé ligy?
Nejenom Slovácko, ale i Opavu a Hradec jsem tipoval na aspiranty postupu. Zatím se však tato mužstva výsledkově trápí. Ale druhá liga je nevyzpytatelná soutěž, ještě se to může změnit. V případě Slovácka je mně líto diváků, kteří na fotbal v Uherském Hradišti chodí v důstojném počtu, a první ligu by si zasloužili.

V uplynulé sezoně jste vedl prvoligový Zlín. Dá se srovnat práce v prvoligové Tescomě a v Bohemce, která hraje o patro níž?
Lidé si myslí, že máme super mužstvo, což není pravda. My máme v Bohemce solidní poctivý mančaft a každá naše výhra je dílem celého kolektivu. Pokud mám srovnávat atmosféru jednotlivých zápasů, tak na Bohemce je každé utkání takové, jako kdyby do Zlína přijela Sparta nebo Baník. To byl snad jediný zápas, kdy nás diváci podpořili. Na Bohemce je podpora od fanoušků i v době, kdy se nám příliš nedaří. Ve Zlíně se čekalo, až dáme branku, a teprve potom začali lidé fandit. Fanoušci si tam nevážili toho, že se hraje liga ve skromných podmínkách.

Před rokem měl Zlín pod vaším vedením o pět bodů víc, než má v současné době. Sledujete, jak si vede?
Pod vedením Ládi Mináře se fotbalisté vzpamatovali a já pevně věřím tomu, že budou směřovat do klidného středu tabulky.

Po delší době jste se přestěhoval do Prahy. Chybí vám něco z Moravy, co v Praze nenajdete?
Peníze. (Směje se Hoftych a otáčí se na prezidenta klubu Lukáše Přibyla. „Vždyť máš víc než ve Zlíně, co ještě chceš,“ kontruje Přibyl). Teď vážně, chlapi. Ve Zlíně jsem po nevydařeném zápase sedl na kolo a jel se projet někam za město. V Praze to dost dobře nejde. Jedním slovem - příroda ve Zlíně byla za rohem a v Praze je v nedohlednu.

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
21.10.2008, úterý, 15:15 - Oficiální prohlášení 1.FC SLOVÁCKO
21.10.2008, úterý, 13:04 - Trenér Jurkemik dostal od ředitelky Slovácka ultimátum
21.10.2008, úterý, 12:06 - Na fúzi nikdy nepřistoupím, tvrdí majitel zlínského klubu Červenka
21.10.2008, úterý, 08:48 - Deník Sport: Zlín prodává ligu! Chce ji Slovácko
20.10.2008, pondělí, 17:04 - Klokani si na Slovácku naplnili kapsu + TISKOVKA + SESTŘIH
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace