*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta
30.04.2024
U19 | Rozhovor s trenérem Romanem Westem
29.04.2024
Z PLOCHY | Michal Kohút po zápase v Českých Budějovicích
28.04.2024
TISKOVKA | Ondřej Mihálik po zápase v Českých Budějovicích
28.04.2024
TISKOVKA | Jan Baránek po zápase v Českých Budějovicích
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024

Co píší pondělní noviny o zápase Slovácka?

31.03.2008, pondělí, 09:34
noviny_velky.jpg První jarní vítězství fotbalistů Slovácka ve druhé lize nad Krčí (2:0) připisují pondělní noviny z velké části mladému tvořivému záložníkovi Petru Stýskalovi, který dostal pod trenérem Kalvodou poprvé šanci v základní sestavě. Zároveň však média připomínají, že Slovácku nevyšel druhý poločas, kdy se tým až příliš soustředil na obranu. (ozie)


Mladá fronta DNES: Na čtvrtý pokus Slovácko konečně naplno bodovalo

Čtyři jarní kola čekali fotbalisté druholigového Slovácka na vítězství. Dočkali se až v zápase se Spartou Krč. Výhru 2:0 nad předposledním celkem soutěže zařídil záložník Petr Stýskala.

Už v 5. minutě po přihrávce Gondy uklidnil nervózní spoluhráče přízemní střelou k tyči. A po necelé půlhodině hry parádním pasem vysunul Chmelíčka, který tváří v tvář hostujícímu brankáři nezaváhal.

„Myslím, že se mi docela dařilo,“ usmál se jednadvacetiletý záložník.

„Stýskala hrál dobře, ale především jsme podali kolektivní výkon,“ podotkl trenér Leoš Kalvoda.

Domácí v prvním poločase předváděli výborný fotbal. Rychlými akcemi po křídlech rozleptávali obranu Krče a kralovali ve středu hřiště. „Hru jsme kontrolovali a vyhrávali osobní souboje,“ liboval si Kalvoda. Po změně stran ovšem Slovácko výrazně polevilo. „Pod tlak jsme se dostali sami. Nedokázali jsme podržet míč,“ mrzelo domácího kouče.

Aktivní Krč však kontaktní branku nevstřelila. Přesto herně nepropadla. „S naším výkonem jsem spokojený. Soupeř ale vyhrál zaslouženě,“ řekl trenér Juraj Šimurka.

„Jsem rád, že jsme utkání zvládli,“ doplnil jej Kalvoda, jehož tým za týden míří na hřiště druholigového lídra Bohemians Praha. „Šanci dostane podobná sestava jako proti Krči,“ naznačil kouč.

Autor: Petr Skácel


Slovácký deník: Slovácko na jaře konečně zvítězilo

Fotbalisté 1. FC Slovácko slaví první jarní výhru. Velký podíl na tom má dvacetiletý záložník Petr Stýskala, který se poprvé pod trenérem Kalvodou objevil v základní sestavě. První gól vstřelil tvůrce hry hradišťského týmu sám, druhý připravil ideální přihrávkou pro Chmelíčka.

1. FC SLOVÁCKO - KRČ 2:0 (2:0)

Slovácko nastoupilo se čtyřmi novými hráči v základní sestavě a chvíli se na hřišti hledalo. Hledání ale skončilo už po čtyřech minutách. Gonda na pravé straně vybojoval ztracený míč, zpětnou přihrávkou našel volného Stýskalu, který chytrou střelou poslal kulatý nesmysl přesně k tyči. S ukazatelem skóre mohli domácí podruhé pohnout po čtvrthodině hry. Po akci Chmelíčka a centru Racka ale Matůšovi scházelo pár centimetrů.

Snahu nebylo možné upřít ani hostům, jejich pokusy ale díky včasnému přístupu domácích většinou končily v dostatečné vzdálenosti od Bolkovy brány. Naopak Slovácko bylo pořád nebezpečné. Po necelé půlhodině si na ideální Stýskalův pas naběhl Chmelíček a přes vyběhnuvšího Diviše propasíroval míč do brány. Duo Chmelíček - Stýskala bylo na hřišti hodně vidět i po změně stran. Tentokrát se ovšem do role zakončovatele dvakrát vtělil maličký záložník, jednou mu ale obrana Krče střelu zablokovala, podruhé mířil přesně do Divišovy náruče. Hosté sice v poslední půlhodině trochu zlobili, Bolkovu bránu ale vážněji ohrozili pouze jednou. Na hranici šestnáctky dostal až příliš volného prostoru Pikl, jeho střela ale jen těsně minula levou tyč. Slovácko tak na jaře poprvé udrželo čisté konto a i díky tomu se konečně mohlo radovat ze zisku veledůležitých tří bodů.

Autor: Michal Sladký


Slovácký deník: Trenéři: Domácí si výhru zasloužili

Na trenérovi Slovácka Leoši Kalvodovi bylo vidět, jak se mu po výhře nad Krčí ulevilo. Od svých svěřenců tak dostal ten nejhezčí dárek k padesátinám, které oslavil ve středu.

„Samozřejmě jsem rád, že jsme to zvládli,“ povídal klidným hlasem Kalvoda. „Plusem je také to, že jsme neinkasovali gól,“ těšilo zkušeného kouče.

„Utkání výrazně ovlivnil první gól z páté minuty,“ konstatoval Kalvodův protějšek Juraj Šimurka, kterého pořádně nadzvedla chyba jeho obránce. „Velká hrubka, takhle ztratit balon,“ zlobil se bývalý gólman.

Domácí kouč si mohl blahopřát, že do základní sestavy, poprvé během svého působení ve Slovácku, zařadil Petra Stýskalu. Drobný záložník byl nejlepším mužem na hřišti, prsty měl v obou gólech. „Jestli přišel jeho čas? To ještě musí potvrdit v dalších zápasech,“ nechal se nejprve na Stýskalovu adresu slyšet Kalvoda. Vzápětí jej ale přece jen pochválil. „Ukázal, že je to fotbalista, vymyslel několik finálních přihrávek. Jsem také rád, že to zvládl kondičně.“

Mladý záložník se v sestavě objevil na místě, kde obvykle hrává Radek Görner. Ten si ovšem odpykával první část trestu za osm žlutých karet. „Stýskala by ovšem hrál i tak,“ uvedl Kalvoda, který po prohře v Třinci sliboval změny v sestavě. „Někteří hráči si musí uvědomit, že nejsou nepostradatelní a hlavně, že fotbal je kolektivní hra.“

Na tváři trenéra Krče Juraje Šimurky bylo patrné zklamání, prohru ale přijal chlapsky. „Domácí byli lepší, vítězství si zasloužili,“ uznal. „Musím říct, že ani my jsme nepodali špatný výkon, tady to ale na body bohužel nestačilo. Každopádně tady je to fotbalový stánek, který si zaslouží první ligu, a já domácím přeji postup,“ pochválil Šimurka i domácí fanoušky.

Hostům svitla jiskřička naděje po hodině hry, kdy převzali iniciativu. „Nepovedlo se nám střídání,“ přiznal Kalvoda, že výměna Fischera za Grima nebyla tím nejlepším tahem. „Hosté pak byli nebezpeční, strach jsem měl hlavně při standardkách, které senám ale podařilo ubránit.“

„Zlobili jsme až do konce,“ těšilo alespoň Šimurku, podle kterého jeho týmu hodně scházel zraněný útočník Vojtíšek.

Autor: Michal Sladký


Slovácký deník: Stýskala: Šli jsme za vítězstvím

Jmenuji se Petr Stýskala - vzkázal svým sobotním výkonem fanouškům a také trenéru Kalvodovi nejmladší hráč v bílém dresu uherskohradišťského klubu. Návrat do základní sestavy Slovácka po dlouhých jedenácti zápasech mu vyšel dokonale, gólem a přihrávkou prakticky zařídil důležitou výhru.

Z domácích hráčů byl nejvíce při chuti a poprvé se připomněl už po čtyřech minutách hry. S přehledem zkušeného mazáka nezpanikařil a technickou střelou rychle zrušil bezgólový stav zápasu.

„Gondič (Michal Gonda - pozn. aut.) mně to dal výborně do prostoru, když jsem byl sám v šestnáctce. Potom to už jenom chtělo dobře trefit. Podařilo se to dokonale a bylo to rychlé a důležité vedení,“ sypal ze sebe šťastný střelec, pro kterého to byla vůbec první trefa v dresu áčka Slovácka.

Scénář prvního poločasu dál psal hlavně mladík s červenými kopačkami a staženými stulpnami. Po půlhodině hry parádně vysunul Chmelíčka, který se z jeho přihrávky nemýlil.

„Věděl jsem, že Chmelda je rychlostní typ a na takové přihrávky čeká, tak jsem mu to tam dal a ono to vyšlo. Důležité ale je, že jsme vyhráli. Je jedno, kdo dá góly. Celý týden jsme se na tenko zápas připravovali a nikdo od nás nečekal nic jiného než výhru. O to byl ten zápas složitější. Toto vítězství jsme už nutně potřebovali. Dneska jsme šli jednoznačně za třemi body,“ vykládal středopolař Slovácka, který svou premiérovou branku poslal svým nejbližším. „Chtěl bych svůj první gól věnovat mojí rodině a hlavně přítelkyni. Doufám, že nás dnešní výhra nastartuje k lepším výkonům. Hlavně musíme co nejrychleji zapomenout na nešťastný začátek jara.“

Petr Stýskala také věří, že na další start v základní sestavě už nebude čekat další půlrok. „I když máme strašně silnou lavičku, tak doufám, že nastoupím v základu i v příštích zápasech,“ přeje si mladý fotbalista.

Slovácko zapnulo ofenzivní motory ještě jednou v průběhu prvního poločasu. Jmenovitě nejlepší střelec Slovácka Aleš Chmelíček, který svým sedmým zásahem přivedl domácí fanoušky do varu ve třicáté minutě.

„Na míč jsem si zakřičel. Styzy (Stýskala - pozn. aut.) mně to dal perfektně do ulice a potom to už nebyl problém proměnit. Konečně jsme splnili to, co po nás trenér chtěl. Doma nevyhrát s Krčí by bylo asi hodně špatné. Myslím si, že po dnešním zápase půjdeme stoprocentně nahoru. Vítězství nám pomůže hlavně psychicky a já věřím, že na konci sezony budeme slavit postup,“ tvrdí Aleš Chmelíček.

První poločas hrálo Slovácko s chutí, tlačilo se do útoku a vytvářelo si gólové šance. Druhá pětačtyřicetiminutovka už ale tak výstavní nebyla. Jak viděl druhé dějství nejlepší střelec domácích?

„Je pravda, že ke konci zápasu už nám ubývaly síly. První půlku jsme hráli hodně útočně. Napadali jsme soupeře už na jeho polovině, a to je fyzicky hodně náročné. Po přestávce jsme se chtěli soustředit víc na obranu a vyšlo nám to dokonale. Krč se vlastně nedostala do žádné větší šance,“ podotkl Aleš Chmelíček.

Autor: Stanislav Dufka


Sport: Slovácko - Krč 2:0 Trenér Kalvoda oslavil své 50. narozeniny a první vítězství na lavičce Slovácka. Favorit soutěže se probral, o svém triumfu rozhodl už do poločasu. U obou branek byl mladý špílmachr Stýskala, novic v základní sestavě. Hned v 5. minutě přízemní střelou k tyči otevřel skóre a před půlhodinou hry vyslal do sóla Chmelíčka, který podstřelil vyběhnutého Diviše.

„Stýskala vymyslel několik finálních akcí. Toho si na něm hodně cením. Zvládl to i fyzicky,“ chválil hrdinu Leoš Kalvoda. Po pauze už to byla nuda. Snaživí hosté na zvrat neměli a hra Slovácka upadla do podprůměru.

Nejlepší hráči: Stýskala, Gonda - Matějka.

Autor: Michal Koštuřík


Dobrý den s Kurýrem: Konečně jsme na jaře neinkasovali

Na Slovácko padla po nevydařeném startu do jarních odvet nervozita. Trenér Kalvoda se ji snažil řešit změnami v sestavě, které měly rozhodnout proti zachraňující se Krči. A nováček Stýskala se mu odměnil už po pěti minutách.

„Změny jsem chtěl udělat, i kdyby hráči nestáli kvůli kartám. Bylo vidět, že Stýskala je fotbalista. Vymyslel několik finálních přihrávek a to si na něm cením nejvíce. Určitě dostane opět šanci,“ naznačoval Leoš Kalvoda, že si Stýskala gólem a asistencí řekl o trvalejší místo v základní sestavě. Což záhy nepřímo potvrdil. „Snad si všichni uvědomili, že fotbal je kolektivní hra všech jedenácti hráčů. Dnes to zvládli ti, kteří od začátku jara tolik šancí nedostávali.“

„Slovácko vyhrálo zaslouženě. Zápas ovlivnila pátá minuta, kdy náš stoper vyrobil obrovskou chybu, Gonda vybojoval míč, dal pod sebe a Stýskala dával první branku,“ popisoval reportážně asi klíčový moment utkání kouč hostí Juraj Šimurka, který pokračoval hodnocením svého celku. „Na Slovácko jsme přijeli s malinko pozměněným rozestavením a chtěli jsme hrát ofenzivně a soupeře tak překvapit. Jestli se nám to podařilo, nevím. S výkonem svého mužstva však jsem spokojený.“

Spokojený byl i jeho kolega, kterému dali hráči ke středečním padesátinám hezký dárek. „Konečně jsme neinkasovali branku. První poločas jsme kontrolovali hru. Ve druhém jsme se ale dostali trochu pod tlak. Moc nám nevyšlo střídání, protože pak nás Krč jednoduchou hrou přehrávala a hrozila především ze standardních situací, které dokáže velmi dobře realizovat Pikl. Doufám, že to kluky nastartovalo, a musím říci, že se mně líbil i jejich přístup. Konečně chodili do soubojů, i když některé jsme opět prohráli, protože jsme je chtěli řešit fotbalovostí namísto důrazu,“ upozornil i na opakující se chyby svého týmu Leoš Kalvoda. Autor: Aleš Mazúrek
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
31.03.2008, pondělí, 17:17 - TVSlovácko: Rozhovory po zápase proti Krči
30.03.2008, neděle, 21:08 - Kouč Kalvoda pro TV Slovácko: Doufám, že výhra kluky nastartovala
30.03.2008, neděle, 17:22 - Ženy i juniorky zvítězily nad Starou Lysou + video
30.03.2008, neděle, 12:26 - Juniorka zastavila rozjetou Karvinou + video
29.03.2008, sobota, 21:40 - Slovácko konečně slaví jarní vítězství
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace