*
včera
Poslední rozhovor Michala Kadlece
včera
TISKOVKA | Patrik Blahút po Slavii
včera
TISKOVKA | Jan Baránek po Slavii
17.05.2024
Rozhovory | Slovácko - Slavia
15.05.2024
Z PLOCHY | Daniel Holzer po zápase v Mladé Boleslavi
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 980 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám

Ostrava vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

26.05.2024 od 16:00

Městský stadion Vítkovice

Přihlášeno
32
fanoušků

Slovácko už je ve čtvrtfinále! Vyřadit dokázalo i Kladno + HLASY TRENÉRŮ A TISKOVKA

31.10.2008, pátek, 12:18
clanek_znak_slovacko_velky.gif

Dalším prvoligovým týmem, který opustil kvůli Slovácku řady účastníků Poháru ČMFS je Kladno, které, podobně jako Brno, podlehlo místnímu celku po pokutových kopech, když po devadesáti minutách byl stav nerozhodný 1:1. Slovácko tak v poháru postoupilo už mezi nejlepší osmičku, boje budou pokračovat na jaře.

Soupeře určí teprve los, který by měl proběhnout v pátek 7. listopadu v sídle fotbalového svazu. Termíny čtvrtfinále už jsou jasné teď. Hrát se bude systémem doma - venku ve středu 8. a 22. dubna. Jací jsou možní soupeři? Slavia, Sparta, Zlín, Ostrava, Liberec, Teplice, Plzeň.

Slovácko začalo zápas aktivně, jenže výkon borců v bílém ani zdaleka nepřipomínal bojovnost a nasazení ze zápasu v Brnem. Domácí se snažili hrát kombinačně, ale vysunutý presink a zvýšený důraz soupeře dělal hráčům Slovácka problémy. Přesto to byli domácí, kteří měli první šanci zápasu. Chmelíček ale z místa hostující branku netrefil.

Slovácko se opět nevyvarovalo několika chyb o obraně či středu pole. Hned první z nich mohl v branku přetavit kladenský Šisler, chybu Lysoňka ale nepotrestal. Na druhé straně se v největší šanci Slovácka ocitl Gonda, jemuž předkládal míč Chmelíček a míč z jeho kopačky Kostolanský neudržel, Gonda však nedokázal míč dostat za jeho záda a nevyšla ani dorážka Stýskaly, který nešel do souboje o míč dost důrazně.

Ve 20. minutě zápasu vybojovali kladenští fotbalisté rohový kop, který dokázala domácí obrana odvrátit na další, který už pro domácí skončil neslavně. Centrovaný míč do pokutového území nedokázal Filipko odvrátit, na míč si naskočil Beneš a poslal Kladno do vedení. V tu chvíli bylo Slovácko zralé na ručník, chybovalo ještě více a hosté mohli trestat. Jenže Smutného rozesmutnil skvělým zákrokem Filipko, Šisler na centr zprava naskočil pozdě a trefil míč v záklonu a stejný hráč neproměnil ani další možnost, když střílel těsně vedle.

To už se hrálo za zhoršených světelných podmínek. Na stadionu totiž zčásti vypadla elektrika a několik minut se kvůli tomu nehrálo vůbec. Ani to ale domácím nepomohlo a nakonec přišlo vysvobození ve formě poločasové přestávky.

Po poločase přidali domácí na důrazu a hned to bylo znát. Kladno si už nedělalo na hřišti co chtělo a byli to domácí, kteří udávali tempo hře. Ačkoli nutno připustit, že ani v této době nebylo nijak závratné a hosté rozhodně nebyli úplně neškodní. Brejkové situace, které byly v druhé půli jejich jedinou zbraní, držely Slovácko v neustálé permanenci.

První možnost vyrovnat měl na kopačce Gonda, jenže Sládkův pas do malého vápna netrefil a nakonec nedokázal ve vyložené šanci ani zakončit. Fanoušci Slovácka, jichž dnes našlo cestu na stadion více, než dvě tisícovky, si "GÓL" přecejen zakřičely. Formánek byl faulován v pokutovém území a Slovácko kopalo penaltu. K ní se postavil Aleš Chmelíček a nedal brankáři hostí šanci a bylo srovnáno. Remízový stav ale nemusel trvat dlouho. Prakticky po rozehrávce měl druhý gól Kladna na noze Zachariáš, míč však poslal hodně mimo. Podobně si vedl v podobné situaci i jeho spoluhráč Procházka a Slovácko mohlo jen děkovat jejich neschopnosti v zakončení.

Domácí se poté zaměřili více na defenzívu, kontrolovali míč, který měli častěji na kopačkách, velkou šanci si až vytvořili jen jednu, a to když Chmelíček hlavičkoval k tyči, jeho pokus mu bohužel lapil Kostolanský. V poslední minutě ještě jednou zazmatkovala obrana domácích a Ineman daroval Kladenským roh, ani ten branku nepřinesl a šlo se k penaltám.

V nich brankářům střelci přiliš vyniknout nedali a hlavně na kladenském Kostolanském byla vidět nezkušenost či možná přílišná nervozita a zatímco jeho kolega v dresu Slovácka hned několikrát vystihl směr střely, on příliš při likvidaci nezářil.

Nervydrásající rozstřel ukončila až sedmá série, v níž domácí Peter Sládek poslal brankáře na opačnou stranu, Kladenský Šilhan poslal míč mimo branku a poslal Slovácko do čtvrtfinále.

 

Rozpis penaltového rozstřelu:
Chmelíček O Šisler O
Stýskala O Hajník O
Gonda O Killar O
Ineman O Szabo O
Formánek O Gross O
Hrotek O Procházka O
Sládek O Šilhan X

Slovácko - Kladno 1:1 (0:1), na penalty 7:6

Branky: 55. z pen. Chmelíček - 21. Beneš. Rozhodující penaltu proměnil Sládek. Rozhodčí: Matějek - Slavík, Gallo. Diváci: 2430. 

Slovácko: Filipko - Kubáň, Ineman, Formánek, Lysoněk(84. Hrotek) - Čtvrtníček(43.Sládek), Perůtka, Stýskala, Berger(78. Reinberk), Gonda - Chmelíček.

Kladno: Kostolanský - Gross, Beneš, Killar, Hajník - Smutný (57. Kabele), Holub (63. Szabó), Jurkič, Procházka - Zachariáš (73. Šilhan), Šisler.


Martin Hřídel, trenér Kladna:
"Viděli jsme dva rozdílné poločasy. V prvním jsme byli lepším týmem, vedení jsme si zasloužili. Stejně jako předtím v Ústí jsme ani teď v poháru nevstoupili dobře do druhého poločasu. Dostali jsme vyrovnávací branku, soupeř nás přehrával a byli jsme rádi, že utkání došlo do penalt. Postoupit jsme chtěli, ale nekladli jsme na to důraz. Proto jsme i upravili sestavu."

Ladislav Jurkemik, trenér Slovácka:
"První poločas byl soupeř lepší, i když první velká šance byla naše - Gondovi chytil šanci brankář na čáře. V první půli nám trošku dělal problém silný vítr, soupeř byl taky důraznější, my jsme prohrávali souboje, možná tam byl i respekt z prvoligového soupeře. Před druhým poločasem jsme si řekli, ať ještě zvýšíme důraz, to pomohlo. Penalty jsou věc štěstí i dovednosti, my jsme se na to připravovali, na tréninku jsme je zkoušeli. Teď už se těším na zápas v sobotu proti Fulneku."

TISKOVÁ KONFERENCE PO ZÁPASE


This text will be replaced
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
01.11.2008, sobota, 14:10 - Pozvánky na Slovácko v dnešních novinách
01.11.2008, sobota, 13:59 - Juniorka si chce proti Blansku vylepšit pozici v tabulce
31.10.2008, pátek, 14:26 - Sládek: kopal jsem na jistotu
30.10.2008, čtvrtek, 14:44 - Co se píše o postupu Slovácka v dnešních novinách?
29.10.2008, středa, 15:11 - Z tábora soupeře: Na pohár nemění Kladno pouze obranu
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace